Zonguldak Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP) Başkanı Evren Türeci Sezgin tarafından Çelik ailesine teşekkür belgesi verdi.
Zonguldak 467 Evler Meşrutiyet sokakta oturan ve 2.5 yıl önce köpek barınma evinden aldığı Alis isimli köpeği evinde baktığın için HAYTAP Başkanı Evren Türeci Sezgin tarafından Işıl Çelik ve anne Serap Çelik’e teşekkür belgesi verdi.
HAYTAP Başkanı Evren Türeci Sezgin yaptığı konuşmada, “Bugün ailemizi ziyarete geldik. Ailemizin annesi Serap Hanım derneğimizin gönüllü annelerinden ve biz onlarla çok güzel çalışmalar yaptık. Ama bugün buraya onları ziyarete gelmemizin amacı bir hayvan sahiplenirken pet shoplardan değil de ya da yabancı ülkelerden sipariş ederek cins hayvan sahiplenmek değil de bakım evlerinden sahiplenmeye dikkat çekmektir.
Sevgili Işıl yaklaşık 2.5 yıl kadar önce gördüğünüz bu şirin Alis’i şehrimizin bakım evinden köpek bakım evinden sahiplendiler. O günden bugüne de her gün bir kap suyunu, bir kap yemek vererek ve gördüğünüz gibi sınırsız sevgilerini paylaşarak onunla aile olmuşlar. İlk başta koruyucu aile gibi olmuşlar ama daha sonra onu sahiplenmişler. Tüm halkımıza sesleniyoruz, bir hayvan sahiplenmek istediğinizde çok iyi düşünün ileride ne olacağının hesabını iyi yapın bu hayvanı sokağa terk etmeyin ve kendi sokak hayvanı problemini halledememiş bir ülke olarak bizim pet shoptan alınacak hayvana ya da yabancı bir ülkeden getirtilecek bir hayvana ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum. Bu anlamda bu ailemizin örnek bir aile olmasını istiyoruz” dedi.
Ardından konuşma yapan Alis isimli köpeğin sahibi Işıl Çelik ise “Biz Alis’i çok seviyoruz. O ailemizin bir parçası. Onsuz bir hayat artık düşünemiyoruz. 2.5 senedir bizden biri oldu. Mahalleye çok zor kabul ettirdik ama herkes şimdi onu çok seviyor.
Alis mahallenin koruyucu meleği oldu. Biz bu durumdan çok mutluyuz. Onun bizimle olmasından çok mutluyuz. Alis’i anlatmak yetmez yaşamanız gerekir” diye konuştu.  Konuşmaların ardından HAYTAP Başkanı Evren Sezgin Türeci tarafından Alis isimli köpeğin sahibi Işıl Çelik ve anne Serap Çelik’e teşekkür belgesi verdi.