Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği (ZONHAYDER) yöneticileri, hayvanların varlıklarını ve yaşam haklarını Zonguldak halkına ve tüm Türkiye'ye hatırlatan DSP İl Başkanlığı'na teşekkür plaketlerini vermek için ziyarette bulundular.
BAŞOĞLU; "ÇOK TAKDİR TOPLADIK"
DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu, plaket töreninde yaptığı konuşmada, "Hayvan Hakları Federasyonu'nun bizlere 4 Ekim 2009 tarihinde hayvan haklarına verdiğimiz önem nedeniyle, basın bülteninden ve partili arkadaşlarımızın çalışmalarından haberdar oldular. Bütün dünyada ve Türkiye'de, Zonguldak'ta büyük bir takdir topladı ve beğeni kazandı. Bu nedenle bize plaket vermek istediler" şeklinde konuştu.
SEZGİN; "BİRÇOĞUNUN KULÜBESİ OLDU"
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Koordinatörü-İl Temsilcisi ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği (ZONHAYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin de, yaptığı konuşmada şunları söyledi;
"Demokratik Sol Parti, sadece bu bildiriyi yayınlamakla hayvanları ve bizleri sevindirmekle kalmadı. Başkanımız Nurhan Başoğlu, DSP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özsoy ve DSP İl Yöneticisi Nursel Yavuz 'Bir Kulübe de Sen Yaptır' projesi kapsamında talihsiz sokak hayvanlarına, sokaklarımızı koruyan can dostlarımıza kulübe desteğinde bulundular. Onlar sayesinde şimdi birçok sokak hayvanının kulübesi var. Kışı yuvalarında geçirecekler. Hayvanların gönüllü avukatları ve onların adına hak savaşçıları olarak da kendi adımıza teşekkürlerimizi sunmak istedik."
Konuşmaların ardından, "Bir Kulübe de Sen Yaptır" projesi kapsamında destek veren DSP'lilere teşekkür plaketlerini verme törenine geçildi. Nurhan Başoğlu, DSP yönetimleri adına verilecek plaketin, yerel yönetimlerde kadının önemini ve değerini belirtmek adına plaketi İl ve Merkez İlçe Başkanlığı adına Kadın Kolları Başkanı Aysel Karabaş'ın almasını istedi. Ardından DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu, DSP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özsoy, DSP İl Yöneticisi Nursel Yavuz plaketlerini aldılar.