Zonguldak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği yönetim kurulu aldığı kararla, Zonguldak Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun'u derneğin onursal başkanı ilan etti.
Hayvanseverler, Uzun'u makamında ziyaret ederek, onursal başkanlık belgesini verdi. Zonguldak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar ve yönetim Kurulu üyeleri Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun'u makamında ziyaret etti. Günvar, derneğin kuruluşundaki çabası, sonraki süreçlerde süren desteği nedeniyle Nazmiye Uzun'u, derneğin onursal başkanı ilan ettiklerini söyledi. Onursal Başkanlık Belgesi'ni Uzun'a veren Günvar, "Derneğimizin kurulduğu 1999 yılında derneğin tüzüğünden ambleminin hazırlanmasına kadar, her çalışmada büyük emek sarf etti. O yıllardan bu güne derneğimiz için çok önemli isim olmuştur. Her zaman destek vermiştir. Hiçbir etkinlikte bizleri unutmadı. Uzun süredir, Onursal Başkanlık belgesini kendisine sunmak istiyorduk, gerek kendi görevleri, gerek dernek çalışmaları, gerekse hastalık gibi sebeplerden nasip olmamıştı.
Onursal Başkanımız olması bizim için çok önemlidir" dedi. Onursal Başkanlık görevi için teşekkür eden Uzun'da, "Meslek hayatımız boyunca birçok belge ve ödül aldım. Ama en anlamlısı bu oldu. Umarım, bu görevi derneğe ve bizlere yakışacak şekilde sorunsuz yaparım" diye konuştu. Günvar'ın dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiği Müdür Uzun, Hayvanları Koruma Kanunu'na göre Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Yerel hayvanları koruma görevlisi kimlik kartları hakkında da bilgi verdi. Başkan Kutlu Günvar ve dernek üyesi Pınar Eşref, Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi kimlik kartı ile İl Hayvanları Koruma Kurulu için dilekçe vererek, müracaatta bulundu.
Haytap Hayvan Hakları Konfederasyonu'nun finansman sorunu bulunmadığını ve bu konfederasyona üye birçok ünlü ismin bulunduğunu belirten Günvar, şöyle konuştu:
"Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Koordinatörlüğü'nün yanı sıra Haytap'ın İl Temsilciliği ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği (ZONHAYDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Evren Türeci, arkadaşımızda bu derneğin üyesiydi. Kısıtlı imkanlarla neler yapmaya çalıştığımızı kendisi de görüyor ve biliyordu. Az sayıda kişiyle, cebimizden para harcayarak, mücadele ediyorduk. Hem maddiyatıyla hem de projenin uygulanmasına biz koşturuyorduk. Bu nedenlerden ikinci bir sivil toplum örgütünün kurulmasına sevindim. Keşke birkaç dernek daha kurulsa da, daha çok kişi ve imkanlarla mücadele edebilsek. Önemli olan bu hayvanlara sahip çıkabilmek, barındırmak ve korumaktır."