Zonguldak Hayvan Hakları Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği'nin açılışına Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ve davetliler katıldı.
Dernek binasının açılışını Salih Demir ile birlikte yapan Cemalettin Özdemir, "Türkiye'ye mal olmuş sivil toplum örgütünün açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum. Hayvan haklarının korunması önem taşıyor. Hayvan sevgisi, her zaman toplumlar için vazgeçilmez olmuştur" dedi.
Derneğin Onursal Başkanı Salih Demir ise "Hayvan haklarına da insanların sahip çıkması gerekiyor. Hayvanları sevmenin sözde kalmamasını istiyorum" dedi.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı ve Hayvan Hakları Federasyonu Ulusal Koordinatörü Evren Türeci Sezgin, uzun süredir hayvanlar adına bir şeyler yapma çabası içerisinde olduklarını hatırlattı. Sezgin, "Hak ihlallerinin önüne geçmek için çalışıyoruz.
Şiddetin okul çağına indiği günümüzde, içimizdeki kötülükleri arındırmak ve hayvan sevgisini ortaya çıkarmak için gayret gösteriyoruz. İnşallah derneğimiz de çok güzel işler yapacağız" diye konuştu.