Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı veteriner hekim ve görevliler, Düzce ilinde rastlanan şap hastalığının ardından ilçede kurulan hayvan pazarında denetimleri sıklaştırdı.

Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı veteriner hekim ve görevliler, Alaplı'da bulunan hayvan pazarına, Düzce İlinden gelen Menşe şahadetnamesi belgesi olmayan yaklaşık 20 büyükbaş hayvan'ı geldikleri yere geri gönderdi. Alaplı İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz, Düzce ilinden gelen yaklaşık 20 büyük baş hayvanda yapılan incelemelerde her hangi bir hastalığa rastlanmadığı ancak, menşe şahadetnamesi belgeleri olmadığı için geri yolladıklarını belirtti. Yılmaz, "Düzce ilinde görülen şap hastalığı nedeniyle il genelinde hayvan pazarları kapatıldı. Bizde Alaplı İlçe tarım müdürlüğü olarak, özellikle İlçede Çarşamba günleri kurulan hayvan pazarında yaptığım denetimlerde Düzce ilinden gelen yaklaşık 20 yakın büyükbaş hayvan tespit ettik. İlçe tarım ve Alaplı Belediyesi veteriner hekimlerin yaptığı incelemede hayvanlarda herhangi bir hastalığa rastlanmadı. Ancak hayvanların Menşe şahadetnamesi olmadı için yaklaşık 20 büyük baş hayvanı düzce iline geri gönderdik.
İlçe tarım müdürlüğü olarak bu tür denetimleri sık, sık yapıyoruz. İlçe dışarıdan gelen büyük baş hayvanlarda herhangi bir hastalık ve eksik belge olup olmadığını kontrol ediyoruz" dedi.
MENŞE ŞAHADETNAMESİ NEDİR?
Menşe Şahadetnamesi hayvan ve hayvan maddelerinin bulaşıcı hasta-lığı nedeniyle kordon altında bulunan yerlerden gelmediğini ve hastalıksız hayvanlardan elde edildiklerini gösteren köylerde muhtarlarca İl, İlçe ve belediyelik yerlerde belediyelerce verilen belgedir.