Zonguldak Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP), Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte "Farkındalık" adlı faaliyet altında Evcil ve Yabani Hayvan ve Kuşların Tedavi ve Barınma Merkezi'ni ziyaret ettiler.
İstanbul'dan Barınak Gönüllüleri Derneği'nden gelen 300 kilogram köpek mamasını dağıtmak ve çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için yapılan faaliyete 25 kişi katıldı.
HAYTAP Başkanı Evren Türeci, amaçlarının rehabilitasyon merkezlerine dikkati çekebilmek ve çocukların dikkatini çekmek olduğunu ifade etti.
Türeci, konuşmasında şöyle dedi;
"Şiddete Karşı Sevgi Projemiz kapsamında rutin olarak yaptığımız bakımevi ziyaretinde diğer okulları da yanımızda görmek istiyoruz. Bizimle iletişime geçsinler. Kanatsız meleklerimiz çocuklarımız ile can dostlarımız hayvanlarımız arasında bir merhamet ve sevgi bağı kurmayı hedefliyoruz. Bu öğrenciler her geçen gün gelişmekte ve güzelleşmekte olan bu bakımevinde hayvanlarla sevgiyi paylaşacaklar. Zonguldak İl Özel İdaresi Geçici Rehabilitasyon ve Bakımevi ülkemizde işleyişi en iyi olanlardan biri ve bu durumu sorumlu Veteriner Hekimimiz Verda Köktürk'e borçluyuz. Kendisi mesleğinde başarılı ve imkansızlıklar içinde harikalar yaratıyor." HAYTAP Başkanı Türeci, başarılı çalışmaları için Verda Köktürk'e teşekkür plaketi takdim etti. Ardından çocuklar ve dernek yöneticileri barınağı gezerek köpeklere İstanbul'dan gelen mamaları yedirdiler.