​Ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ihtiyaçlarının karşılanması için doğaya yem takviyesi yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaban hayvanlarını unutmadığı şöyle açıklandı:

“Kış şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek için yemleme çalışmalarına başlayan Zonguldak Bölge Müdürlüğü, doğadaki hayvanlara şefkat elini uzatarak, onlara sahip çıkıyor.

Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel," Kış mevsiminde doğada yaşayan hayvanlar yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Bölge Müdürlüğü olarak yaban hayvanlarına kendi doğal ortamlarına yem bırakıyoruz. Kış şartlarında aç kalan hayvanlar açısından bu çalışmalar hayati öneme sahip. Vatandaşlarımızın da kış şartlarında hassasiyetle davranmalarını ve sokaklarda yaşayan hayvanların bu zor zamanlarına yiyecek bırakarak destek olmalarını istiyoruz. Yaban hayatı yemleme çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecektir” şeklinde konuştu.

Etçil ve otçul beslenme karakteristiği gösteren yaban hayvanlarının doğal beslenme koşullarının kısıtlanması sebebiyle ihtiyaç duydukları besin maddelerini karşılamak üzere açık araziye sakatat ve buğday bırakılarak yaban hayvanların doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmaktadır.”