Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, olumsuz hava koşullarına rağmen düzenli olarak bakımevindeki hayvanları beslediklerini belirtti. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, dernek olarak yoğun kış şartlarına rağmen düzenli olarak bakımevine giderek hayvanları beslediklerini dile getirdi. Belediye anonsları ile de halka yemek artıklarını sokaklara bırakmaları için çağrıda bulunan Sezgin şöyle dedi:  Dernek olarak yoğun kış şartlarında düzenli olarak bakımevine gidip, köpeklerimizi ellerimizle besliyoruz. Makarna, süt, yumurta, fırınlardan ekmek poğaça aldık. Özel idarenin aracı askeriyeden yemek artıkları getiriyor ve ayrıca, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu ve Koza Davetiye Yönetim AŞ tarafından derneğimize bu zor koşullar sebebiyle 645 kg kuru köpek maması bağışı yapıldı. Düzenli olarak dağıtımını yapmaktayız.
Zonguldak Belediyesi aracılığıyla düzenli anonslar yapılmakta, hayvanlara yemek artıklarının sokağa konulması için. Ayrıca 26 Şubat itibarıyla tüm yurtta 13 Ağustos'a kadar sürecek av yasağı başlamıştır. Bu süreler arasında avlanmak kesinlikle yasaktır.
Halkımız bu konuda olumsuz bir durumla karşılaşırsa Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne, derneğimize yada en yakın jandarmaya ulaşsın.