Zonguldak il Tarım ve  Orman Müdürlüğü, tarımsal kaynaklı nitratın suda neden olduğu kirlenmenin tespit edilmesi, azaltılması ve önlenmesi amacıyla Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliğinin revize edilerek Resmi Gazetede yayımlandığına dikkat çektiği açıklamada, yılda 3500 kg ve üzeri azot üreten tarımsal işletmelerin 11 Şubat 2021 tarihine kadar Hayvansal Gübre Deposu yapma zorunluluğunu hatırlattı.

Bu konuda yapılan toplantıyla ilgili şu açıklama gönderildi:

Tebliğin Uygulama Usul ve Esasları 9 . maddesi gereği ise; İşletme tesisi kurmak, mevcut işletmenin kapasitesini artırmak ve hayvansal gübre yönetimiyle ilgili ekipman almak için tarımsal destek ve hibelerden yararlanmak isteyen tüm hayvancılık işletmeleri, işletme ahır/ağıl/ kümes kapasitesine ve iyi tarım uygulamaları kodunda belirtilen esaslara uygun olarak hayvansal gübre deposu yapmak zorunda olduğu anlatılmıştır. Hayvansal Gübre Deposu yapmak isteyenlerin Kırsal Kalkınma desteği ve hibelerinden yararlanacağı söylenmiştir.

Toplantı; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 12 Ekim 2018 Cuma günü saat 14:30'da yapılmıştır. Toplantıya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bilgison YILMAZ, Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Adem ARDIÇ, Veteriner Hekim Şemsi Nur ÇAĞLAR, Mühendis Servet VAROL ve Teknisyen Ahmet DEMİRSOY ile tarımsal işletmeler ve üretici birlikleri katılmıştır.