Bozhane mevkisinde toplanan hayvanseverler, Atatürk anıtına kadar sahil bandından  yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, hayvan haklarına vurgu yapan dövizler taşıdılar. “Onları da Allah yarattı, öldürmek sana mı kaldı”, “Unutmayın ki onlar da birer candır” “Yaşam onlarla güzel” sloganları atıldı.

Gönülden Hayvanseverler Derneği Başkanı Belgin Kurt Alkan, Atatürk Anıtı önünde toplanan hayvanseverler adına yaptığı konuşmada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun sahipsiz hayvanların yaşam hakkını güvence altına aldığını belirtti.

Alcan, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar, başta kedi ve köpek olmak üzere; yaşadıkları bölgeden uzaklaştırılamaz. Hiç birşekilde alışmış olduğu yerden yaşama hakkı elinden alınamaz” dedi.




Sokak hayvanlarının beslenmesi ile ilgilenen gönüllüleri engellenenin de kanuna aykırı bir eylem olduğuna vurgu yapan Alcan, 5199 Sayılı Kanun’un 4. Maddesi (d) fıkrasının: “Hiçbir maddi kazanç ve menfaat amacı gütmeksizin, sadece insani ve vicdani sorumluluklarla, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara bakan veya bakmak isteyen ve bu kanunda öngörülen koşulları taşıyan gerçek ve tüzel kişilerin teşviki ve bu kapsamda eşgüdüm sağlanması esastı.” Hükmü, sokak hayvanlarını besleyen ve onların bakımıyla ilgilenen kişileri destekler”

Unutmayalım ki onlarda birer candır. Uygar insan tüm canlıların hakkına saygı duyan insandır, Dünya Hayvan Hakları günümüz kutlu olsun” dedi.

Etkinliğe katılanlar, konuşmanın ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.