, ,

 

Hayvan mamalarından alınan Katma Değer Vergisi (KDV) ‘nin kaldırılması için sosyal medya aracılığı ile bir çağrı paylaşıldı. Çağrıda  “Hem evcil hayvan sahiplerini hem de sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışan kişileri mali olarak zorluyor” vurgusunda bulunuldu. Change org da başlatılan kampanya ile ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:Türkiye’de her yıl binlerce sokak hayvanı açlık ve sefaletle mücadele ediyor” diyen Murat Kuru, mamanın bir lüks değil ihtiyaç olduğunu söylüyor ve alınan %18 KDV’nin düşürülmesini talep ediyor. 

Ben ve diğer tüm hayvan severler, sokak hayvanlarının daha iyi bir yaşam sürdürebilmesi için bu değişikliği istiyoruz. Hayvan mamalarından alınan Katma Değer Vergisi (KDV), hem evcil hayvan sahiplerini hem de sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışan kişileri mali olarak zorluyor. Türkiye’de her yıl binlerce sokak hayvanı açlık ve sefaletle mücadele ediyor. Bu durum, özellikle İzmir gibi büyük şehirlerde daha da belirgin hale geliyor.
Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’deki evcil ve sokak hayvan sayısı 20 milyonu aşıyor. Ancak bu sayının ne kadarının düzenli olarak beslendiği veya bakım gördüğü bilinmiyor. Evcil ve sokak hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamada KDV’nin kaldırılması, onların yaşamlarını iyileştirecek önemli bir adım olacaktır.
Bu nedenle, hükümetten talebimiz; evcil ve sokakta yaşayan tüm can dostlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için hayvan mamalarından alınan KDV’yi kaldırmasıdır. Lütfen bu çağrıyı imzalayarak destek olun ve hayvanlarımızın daha iyi bir yaşam sürdürebilmesi için gereken değişikliği sağlamamıza yardımcı olun.

KATILIYORSAN TIKLA VE İMZALA:

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=rm&ogbl#inbox/FMfcgzGxRdzKWZQMLHgXLtVphTnlczTp