Eskişehir’de bir kediyi öldürerek sosyal paylaşım sitesinde paylaşan şahsa tepki gösteren Ereğli’deki hayvanseverler adli kovuşturma taleplerini dile getirmek için yürüyüş düzenledi. Gönülden Hayvanseverler Derneği organizasyonu ile toplanan hayvanseverler, sloganlar atarak Atatürk Anıtı’na yürüdü.

 

SERBEST BIRAKILMIŞTIR

Gönülden Hayvanseverler Derneği Üyesi Gülper Kurt gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir’de bir şahsın evindeki bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Bu cani hiçbir ceza almadan serbest bırakılmıştır. Bugün burada ve Türkiye’nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişi bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak ‘Kedi katili serbest, niçin?’ diye sormak için bir araya geldi.  Evet bir katil niçin serbest kalır? Çünkü hayvana işkence, vahşet, maalesef tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemlerle aynı çizgide değerlendirilmiş ve kabahat olarak görülmüştür. Dolayısıyla hakim ve savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır.  Bütün katillerin ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara işkence vardır.”

 

SEYİRCİ KALINMASIN

Kurt, bu gerçekler ışığında TBMM’den somut bir talepleri olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi: “Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ‘Kabahatler’ kapsamından çıkartılıp, ‘Türk Ceza Kanunu’ kapsamına alınsın. Bu kediyi vahşice öldüren bu sapık katil, mutlaka adalet önüne çıkartılmalı, yargılanmalı ve ceza almalıdır. Biz TBMM’ye sesleniyoruz. Katillere geçit vermeyin diyoruz. Biz Türkiye’deki hayvan hakları savunucuları hayvanlara vahşet ve işkence uygulayanların ‘Kabahatler Kanunu’ çerçevesinde sadece idari para cezası ile cezalandırılmasına karşıyız. Biz yaygınlaşan, hayvana karşı şiddet olaylarına devlet kurumlarının seyirci kalmasına karşıyız.”