Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Genel Koordinatörü ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin ve dernek yöneticileri, Kozlu Belediye Başkanı Ali Beaktaş'a plaket vererek, teşekkür etti
Evren Türeci ve dernek yönetcileri, Kozlu beldesinde başlatılan sokak hayvanlarının kısırlaştırma çalışmalarına verdiği destek nedeniyle Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Türeci, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a teşekkür plaketi, belediye veterineri Cenk İncedayı'ya da teşekkür belgesi verdi. Sezgin, "Zonguldak'ın Kozlu Beldesi Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu bölgesinde sokak hayvanları için yürüttüğümüz çalışmaya onay vermiş, gelen mobil kısırlaştırma aracı ile 100 adet sokak köpeği kısırlaştırılmış, aşılanmış, kulakları küpelenmiş ve alındıkları mahallelere geri bırakılmıştı. Bizde Zonguldak Hayvan Hakları Derneği olarak bu çalışmanın başından onsuna kadar başında olmuş, gönüllülerimiz ile birlikte ameliyatı tamamlanan canlarımızın nekahat dönemleri gelinceye kadar beslenmelerinin ve iyileşmesinin takipcisi olmuştuk. Bu çalışma esnasında Belediye Başkanı Ali Bektaş, yurt dışında olması nedeniyle kendisine teşekkür edememiştik. Bugün minnet duygularımızı iletmek istedik. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, ve bu projede emeği geçen Kozlu Belediyesi Veteriner Hekimi Cenk İncedayı'ya yürekten teşekkür ediyoruz." dedi. Küpeli hayvanların saldırgan olmaması halinde ihbar edilmemesi gerektiğini belirten Türeci, ağır kış koşullarında hayvanlara sahip çıkılmasını istedi. Türeci, şöyle devam etti;
"Kozlu halkı küpelenmiş köpekleri gördüklerinde onların artık üremeyecek, aşılanmış ve tedavileri yapılmış köpekler olduğunu bilmeleri yönünde uyarıyoruz. Özellikle soğuk kış günlerinde bu canlardan bir kap suyu, bir kap artık yemeği esirgememeleri konusunda vicdani bir göreve davet ediyoruz. Ayrıca 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre, aşılanmış, kısırlaşmış ve küpelenmiş tüm köpekler alındıkları semtlere tekrar geri bırakılmak zorundalar. Barınaklar, muhtaç, güçten düşmüş, yaşlı, sağlıksız köpeklerimiz için. Bu sebeple halkımızın sokaklarda küpeli köpeklerimizi gördüklerinde şikayetçi olmamalarını bunun yasa gereği yapılan bir çalışma olduğunu ve şehrimizi sokak hayvanları ile paylaşmak durumunda olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz."
Ziyaret nedeniyle teşekkür eden kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'da, kendisinin hiçbir şey yapmadığını aslında plaketi hak etmediğini söyledi. Hayvan severliğin gönül işini olduğunu belirten Başkan Bektaş, "Böyle gönülden çalışmak, hayvanları sevmek akıl işi değildir.
Ya deli olacaksın yada hayvan aşığı olacaksın. Biz daha bu anlamda hiçbir şey yapmadık. Biz bu plaketi hak etmedik. Bu plaketin gümüşünü, altınını siz hayvan severler hak ediyorsunuz" diye konuştu. Başkan Bektaş, sahil, belediye ve yeni sanayi sitesi gibi projelerde yol alınmasının ardından beldede köpek barınağı yapım çalışmalarına başlayacakları müjdesini de verdi.