Zonguldak Madenci Anıt'ında, hayvanların hakları için eylem yapan hayvan severlerin suratlarına kedi ve pati resmi şeklinde boyamaları dikkat çekerken, birçok hayvan sever kedi ve köpekleriyle beraber eyleme katıldı.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve hayvan severler Zonguldak Madenci Anıt'ında yaptıkları basın açıklamasında, Orman ve su İşleri Bakanlığı tarafından meclise sunulan yasada, sokaklarda sahipli sahipsiz hayvan olmayacağını ve yapılacak yaşam alanlarına toplanacaklarını bildirdiklerini ve bu yasaya tepki gösterdiklerini belirtti. Sezgin, Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Kutlamamız, coşku içinde olmamız gerekirken herkes son derece üzgün, kırgın ve endişeli. Var olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile hayvanlarımızı koruyamazken, devletimizden gerçek bir koruma kanunu talep etmişken Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından meclise sunulan kanun hepimizi dehşete düşürmüştür. Şimdi ise basına yapılan açıklamalarda yasada iyileştirme başlatıldığı Çevre Komisyonu tarafından yasa üzerinde çalışıldığı belirtilmiştir. Büyük bir endişe içinde beklemekteyiz. Sunulan yasa taslağında sokaklarda sahipli sahipsiz hayvan olmayacağı, yapılacak yaşam alanlarına toplanacakları bildiriliyor.
Bakımevlerindeki mevcut hayvanlarımızın yiyecek ve tedavi ihtiyaçları bile yıllardır tam olarak sağlanamazken, yüz binlerce  hayvanın konulacağı bu yaşam parkları ölüm kampı olmayacak mıdır? Yıllardır hayvan hakları savunucuları olarak bizlerin kendi imkanlarımız ile yaşatmaya ve korumaya çalıştığımız, duygusal bağ kurduğumuz, küpeli sokak köpeklerimiz ve kedilerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz.
Onlar sokaklarımızın can dostlarıdır. Onlar bizim sevgi öğretmenlerimizdir. Onlar koşulsuz sevginin can damarıdır ve onlar bu dünyanın en masum canlılarıdır. Biz yaşam parkları istemiyoruz. Biz bakımevlerinin denetlenmesini daha yaşanır hale getirilmesini, kısırlaştırılmaların hızlandırılmasını, kulağı küpelenen köpeklerimizin ve sokak kedilerimizin özgürce bizimle olmasını istiyoruz.
Biz hayvan deneylerini istemiyoruz. Deney ve uyutma ibaresinin yasadan çıkarılmasını istiyoruz. Biz evlerimizde ve sokaklarımızda hayvanlarımızla mutlu ve huzurlu yaşamak istiyoruz. Biz hiçbir hayvan türünün tehlikeli kategorisine sokulmasını istemiyoruz. Bu hayvanların suçu sadece doğmuş olmaktır. Onları kötü amaçlarla kullanan şiddet eğilimli sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanması istiyoruz.
Resmi gazete gerçek bir hayvanları koruma yasası görene kadar üzüntümüz ve tepkimiz devam edecektir dedi. Daha sonra hayvan severler ellerinde pankart ve sloganlarla kendi dernek binasına kadar yürüdü.