Yapı Kredi, Ar-Ge ve çevre konularında yatırım yapacak Zonguldaklı şirketlere hazine faiz desteği ile kredi imkanı sunmaya başladı. Zonguldak'ın da yer aldığı 58 ilde, Yapı Kredi ve Hazine Müsteşarlığı arasında yapılan işbirliği ile kalkınmada öncelikli III. ve IV. Bölge illerinde yapılacak yatırımlar destekliyor.
Zonguldak'ın yer aldığı 28 ili kapsayan III.Bölge'de yapılacak yatırımlarda, şirketlerin kullanacakları kredi faizinin; TL cinsi kredilerde yüzde 3'ü, döviz kredilerinde ise yüzde 1'i Hazine Müsteşarlığı bütçesinden karşılanıyor.
Proje bazında Ar-Ge ve çevre yatırımları için maksimum 300 bin TL olan tutar, III.Bölge illerinde yapılacak yatırımlar için 500 bin TL olarak belirlendi. Kredi, asgari altı ay anapara ödemesiz ve en az bir yıl vadeli olarak kullandırılacak. Faiz desteğinden yararlanılması için Hazine Müsteşarlığı tarafından verilen Yatırım Teşvik Belgesi'nde yararlanılacak destek unsurları arasında "faiz desteği" ifadesinin yer alması gerekiyor.
Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Güvenen, Türkiye ekonomisinin gelişmesinde çok önemli bir rol oynacağına inandıkları kredi anlaşmasında yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Hazine destekli kredinin Türkiye ekonomisinin topyekün kalkınması yönünde atılmış en büyük adımlardan biri olduğunu söyleyen Güvenen, "Söz konusu anlaşma yalnızca seçilen 58 ilin değil bu illerin yer aldığı bölgelerin gelişimi için çok önemli. Yapı Kredi olarak geniş şube ağımızla kuruluşların bu konudaki her türlü ihtiyacını karşılamaya hazırız. Hazine Müsteşarlığı ile yaptığımız bu işbirliğinin ekonomik sonuçlarını çok kısa sürede alacağımıza inanıyoruz" dedi.