*** Kaynarca Toplu Konutları bölgesinde TOKİ ile ortaklaşa yürütülen bin konut yapımı ve sosyal donatı alanları projesi kapsamında mevzuat hükümlerine göre ilgili çalışmalar İmar ve Şehircilik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılırken, protokol imzalandı, bu protokol ile 119 dönüm arsa TOKİ idaresine devir edilecek.

*** Akos güncelleme iş ve işlemleri Eylül 2009 tarihinden itibaren sürüyor. Bu proje kapsamında İmar ve Şehircilik İşleri Müdürlüğü harita servisi ve ruhsat servisi iş ve işlemlerinin bilgisayar ortamında görülebilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Ereğli Belediyesi'nin Kaynarca Toplu Konutlarında 2009 yılında yaptığı 2010 yılında da yapmayı planladığı çalışmaları açıkladı. 2009 Yılında D1 ve D2 bloklarında toplam 122 dairenin imalatı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

2009 YILINDA YAPILANLAR
Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı bulunan Toplu Konut İşletme Servisi'nin ilçenin Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları bölgesinde 2000  yılından beri imalatını bitirip hak sahiplerine teslim ettiği 462 konut bulunmaktadır. İdaremiz 2009 yılında D1 Blok 61 Daire ve D2 Blok 61 Daire olmak üzere toplam 122 dairenin imalatı tamamlanmış, hak sahiplerine teslim etmiştir. Böylece imalatını bitirip hak sahiplerine teslim edilen konut sayısı 584 adet olmuştur. Amacımız bu bölgeyi 15.000 kişiyi barındıracak konutu bu bölgede yapıp hak sahiplerine teslim etmektir. Bu amaç için Belediyemizin Başbakanlık TOKİ idaresi ile görüşmeleri devam etmektedir.

TOKİ'YE DEVİR
Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı bulunan Toplu Konut İşletme Servisi'nin ilçenin Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları bölgesinde T.C.Başbakanlık TOKİ İdaresi ile ortaklaşa yürüteceği bin adet Konut Yapımı ve Sosyal Donatı Alanları (İlkokul, Lise, Sağlık Ocağı, Cami, Karakol, Alışveriş Merkezi) Projesi kapsamında mevzuat hükümlerine göre ilgili çalışmalar müdürlüğümüz tarafından yapılmış, protokol idaremiz tarafından imzalanmıştır. Bu protokol ile 119 dönüm arsa TOKİ idaresine devir edilecektir.

AKOS GÜNCELLEME
Belediyemiz İmar ve şehircilik müdürlüğünün de sözleşme kapsamında yer aldığı Akos güncelleme iş ve işlemleri Eylül 2009 tarihinden itibaren devam etmektedir. Bu proje kapsamında müdürlüğümüzün harita servisi ve ruhsat servisi iş ve işlemlerinin bilgisayar ortamında görülebilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

YAPILACAK OLANLAR
Teslim ettiğimiz 122 dairenin 2010 yılında kat mülkiyetleri kurulup; tapuları hak sahiplerine teslim edilecektir. Bu iki blokta bulunan toplam yirmialtı  (26) adet dairemizin satış işlemleri mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilecektir. 2009 yılında yapılan çalışmalar neticesinde Başbakanlık TOKİ İdaresi ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz proje kapsamında, protokolün TOKİ idaresi tarafından imzalanmasından sonra, müdürlüğümüzce proje kapsamındaki konutların satış işlemleri TOKİ adına gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Satış işlemlerinin bitmesinden sonra projenin yapım aşamasına geçilecektir. Bütün bu iş ve işlemlerin takibi müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.
AKOS projesi kapsamında müdürlüğümüzün harita servisi ve ruhsat servisi iş ve işlemlerinin 2010 mali yılında bilgisayar ortamında ve güncel olarak görülebilmesi için çalışmalar devam edip bitirilecektir.