Zonguldak’ta yapılması planlanan 400 yataklı hastane inşaatının ihalesi gerçekleştirildi. Zonguldak’lı işadamı Şerafettin Turpçu'nun sahibi olduğu Turyapı İnşaat’ın kazandığı ihale ile ilgili Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, gazeteniz Önder’e açıklamada bulundu.

 

Uçar, 12 dönüm alan içerisine yapılması hedeflenen 400 yataklı hastanenin ihalesini Şerafettin Turpçu'nun sahibi olduğu Turyapı İnşaat firmasının kazandığını belirterek, “Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Hastane ile ilgili ise şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 12 dönümlük bir alan 400 yataklı bir hastane yapılacak. Mevcut hastanemizin hemen önündeki polikliniklerin ve Sosyal Güvenlik Kurumu lojmanlarının oraya yapılacak bir proje. Yüklenici firma ile görüştük 2 yıl içerisinde bitireceği söyleniyor, yıl sonu itibariyle de kaba inşaatının bitirilmesi hedefleniyor. Bu bittikten sonra mevcut hastane yıkılarak oraya da 300 yataklı bir proje yapılacak, ikisi de entegre edilerek 700 yataklı otel tipi odaları olan bir hastaneye sahip olacak. Bir kez daha bölgemize hayırlı uğurlu olsun”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)