İl genelinde okullar arasında düzenlenen maçlarda başarı sağlayarak şampiyon olan Ereğli Anadolu Lisesi kız ve erkek basketbol takımı oyuncuları Kaymakam ve Ereğli Belediye Başkanını ziyaret etti.

 

Zonguldak'ta erkeklerde ve kadınlarda düzenlenen basketbol şampiyonasında İl Birinciliğini kazanan Ereğli Anadolu Lisesi Kız ve Erkek Basketbol takımı oyuncuları ve okul yöneticileri Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamlarında ziyaret etti.

 

KASTAMONU HAZIRLIĞINDALAR

Zonguldak il birinciliğini kazanarak 15-17 Ocak tarihleri arasında Kastamonu'da yapılacak bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanan kız ve erkek basketbol takımları yanlarında okul müdürü ve öğretmenleriyle ilk ziyareti Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'a gerçekleştirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Çay, Başarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İlçemizin adını değişik yerlerdeki etkinliklerde duyurdunuz. Ereğli Anadolu Lisesi tabelasının bu tür etkinliklerde görülmesi sevindiricidir. Özellilke bu konuda görev alan arkadaşlarımız olmak üzere sizleri yürekten kutluyorum. Tabii en büyük desteği veren anne ve babalarınıza ayrıca teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Şimdi il birincisi oldunuz. İnşallah Kastamonu'da yapılacak bölge şampiyonasında da iyi bir dereceyle ilçemizi ve ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazanırsınız. Sizden öncelikli olarak bölge birinciliği bekliyoruz. Bölge birincisi olarak sizleri yine burada ağırlamak istiyorum sözleri ile konuştu

 

POSBIYIK: ÖNEMLİ OLAN PES ETMEMEK

Daha sonra okul sporcu ve yöneticileri Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.

Sporda başarı kadar mücadele etmenin de önemli olduğunu vurgulayan Posbıyık, İnsan iyi gününde olmayabilir. Şansı yaver gitmez, yenilebilir ama önemli olan pes etmemek. Bir insanın başarılı olması için mutlaka sosyal olması gerekir. Sadece ders çalışarak başaılı bir öğrenci olunmaz. Tabi o da şart ama sosyal olmazsan, bu başarı yetersiz kalır. Değişik yörelerde, değişik arkadaşlarla tanışmak, paylaşmak suretiyle bu sosyalleşmeyi geliştirmek gerekir. Bunlar son derece önemli şeyler dedi.

 

HEDEF TÜRKİYE YARI FİNALİ

Okul Müdürü Ahmet Bal da ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, okul olarak geçen yıl voleybolda il birincisi olduklarını dile getirerek şunları söyledi: Bölge birinciliği için Karabük'e gitmiştik ve orada da birinci olmuştuk ve Türkiye finallerine katılmıştık. Bu sene basketbolda kız ve erkelerde il birinciliği için rakibimiz Zonguldak TED Koleji idi. Her iki kategoride de kazanarak il birincisi olduk. Kastamonu'da ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.