Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Engelli Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Güzel Bir Dünya İçin Engel Yok başlıklı panel, Tıp Fakültesi A Salonu'nda gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi ve 22-23'üncü Dönem İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın konuşmacı olarak katıldığı paneli, BEÜ Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer yönetti. Panel, Uzunmehmet İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafında işaret dili ile söylenen İstiklal Marşı ile başladı. İşitme engelli öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Halk oyunları gösterisi ve Engelsiz BEÜ Koordinatörü Hakan Kalyon'un, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde sürdürülen çalışmaları anlattığı açılış konuşmasının ardından başlayan panelin açış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer yaptı. Rektör Özer, panelde ilk sözü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi'ye verdi. Çiftçi, engellilerle ilgili ülke genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi ve diğer ülkelerdeki farklı uygulamaları anlattı. Toplumda engelli bireyin algılanmasındaki yaklaşımların değişimi üzerine sürdürülebilir stratejiler geliştirdiklerini belirten Çiftçi, kaynaştırmalı eğitimin önemini vurguladı. Çiftçi'nin ardından söz alan 22-23'üncü Dönem İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, engelin fizyolojik özellikler gibi bir fark olduğunu yansıtan farklı örnekler verdi. Ayva'nın engelli bir birey olarak hayata esprili yaklaşımı ve söylemleri, sürekli alkış aldı. Panel, Gökkuşağı Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin perküsyon gösterisi ve halk müziği dinletisi ile sona erdi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, panel sonunda Dr. Aylin Çiftçi ve Lokman Ayva'ya teşekkür plaketi, Uzunmehmet İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu ve Gökkuşağı Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerine de teşekkür belgesi takdim etti.
ÇİFTÇİ VE AYVA, REKTÖR
ÖZER'İ ZİYARET ETTİ
Panel öncesi, 22-23'üncü Dönem İstanbul Milletvekili ve Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaret etti. Konuklarına BEÜ'de gerçekleştirecekleri etkinlik ve nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Prof. Dr. Özer, Tüm kampüslerimizde engelli mensuplarımızın yaşamını zorlaştıran engelleri kaldırmak adına büyük bir titizlikle çalışmalar yürütüyoruz. Kampüs yaşamının tamamında engelli mensuplarımızın her türlü ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılayabilecekleri 'Engelli Dostu' bir üniversite olma hedefini taşıyoruz. Üniversitemizde engelli bireylere dönük duyarlılığın artması adına 'Güzel Bir Dünya İçin Engel Yok Paneli'ne büyük önem veriyoruz. Bu Panelin üniversitemizde düzenlenmesini sağlayan tüm katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum şeklinde konuştu. Çiftçi ve Ayva da, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'e teşekkür ederek, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin engelli hakları da dahil olmak üzere tüm sosyal konulardaki hassas tavrı ve duyarlılığından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Ziyaret sonunda Prof. Dr. Özer, Aylin Çiftçi ve Lokman Ayva'ya BEÜ'nün armağanlarını takdim etti.