Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi'ne, Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin katkılarıyla "Kenar PVC bantlama makinesi' ve 'ebatlama makinesi' hibe edildi. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Kozlu Esnaf Odaları Başkanı ve Okul Aile Birliği Başkanı Orhan İnce, Marangozlar Odası Başkanı Hikmet Hacı Abdurrahmanoğlu ve Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahveci'nin katkılarıyla Avrupa'dan getirilen teknolojik makineler ile üretimde verimliliğin sağlanması hedefleniyor.
Okul Aile Birliği Başkanı Orhan İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, makineler hakkında şu bilgileri verdi:
"ÇIRAKLARIMIZ DAHA  İYİ EĞİTİM ALACAK"
"Avrupa'da değeri 30 bin TL civarında olan bu makineleri girişimlerimiz sonucu 17 bin TL'ye aldık ve Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi'ne hibe ettik. Artık bu makine sayesinde çıraklarımız daha iyi bir eğitimle kalifiye eleman olma yolunda hızla ilerleyecekler."
Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin ise, makinelerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra kendisine yöneltilen "makinenin insan gücü ihtiyacını ve istihdamı ortadan kaldıracağı" yönündeki soruya, "Makinelerin istihdamı azaltacağına inanmıyoruz. Aksine iş verimliliği artacak ve iş gücüne daha fazla ihtiyaç duyacağız" şeklinde cevap verdi.