Zonguldak İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı, KGD'yi ziyaret etti.

Sakatlar Haftası vesilesiyle Zonguldak İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmen ve öğrencileri, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cinal'ın karşıladığı Zonguldak İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmenleri Sevil Kaya Ağırbaş, Gülser Hanedan ve engelli öğrenciler Yusuf Berat Bodur ve Zeynep Ayar engellilerin sorunlarını dile getirdiler.
Vali Vekili Fethi Özdemir'i ziyaretinde 'Vali olmak istiyorum' diyen Yusuf Berat Bodur, KGD'yi ziyaretinde eline aldığı fotoğraf makinesiyle 'Gazeteci de olmak istiyorum ve bu yolla engelli arkadaşlarımın sorunlarını kamuoyuna aktararak çözüm yolu bulunmasını sağlamayı hedefliyorum" dedi.
Minik Bodur, ayrıca; "Sakatlar Haftası nedeniyle ben okulum adına sizleri ziyarete geldim.
Engelli öğrencilerimizin Sakatlar Haftasını kutluyorum. Allah kimseyi engelli yapmasın. Engelli kardeşlerimizin engellerine çözüm bulunsun istiyorum" dedi. Eğitimci Sevil Kaya Ağırbaş ise; "Sakatlar Haftası nedeniyle çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerimizin arasına kamuoyunun gözü, kulağı olan basın mensuplarını da almak istedik. Bu nedenle Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret ettik.
Biz basın olarak sizlerden engelli çocuklarımızın ve engelli vatandaşlarımızın daha çok sesi olmanızı istiyoruz. Çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Bu etkinliklerimize basında daha çok yer verilmesini istiyoruz. Beraber çalıştığımız takdirde çocuklarımızı topluma daha çok kazandırmış olacağımızı düşünüyorum. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cinal ise; "Vali Vekili Fethi Özdemir'e gerçekleştirmiş olduğunuz ziyarette biz engelli çocuklarımızla tanışmıştık. Yusuf Berat Bodur çocuğumuz engelli olmasına rağmen kendisini çok güzel ifade edebiliyor.
Engelli çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımızın geçmişte ve günümüzde yaşadığı zorlukları hepimiz biliyor ve elimizden geldiğince takip ederek çözüm bulmaya çalışıyoruz.
Ancak geçmişte evlerine hapsedilerek yaşamak zorunda bırakılan engellerimiz, imkânların kolaylaştırılması ve engellilere yönelik eğitim ve aktivitelerin artırılmasıyla evlerinden çıkmaya, kendilerini daha rahat ifade etmeye başladılar.  Bunlar bizi mutlu ediyor.
Bugün engellilere gösterilen imkânlar böyle iken, yarın daha iyi olacaktır. Biz Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak engelli çocuklarımız ve vatandaşları-mız için üzerimize ne görev düşüyorsa yerine getirmeye hazırız" dedi.