Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) heyeti Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’ni (USİM) ziyaret etti.

 

USİM’in; Mesleksel Beceri Laboratuvarı olanaklarının genişletilmesi, mesleksel beceri eğitim programlarının iyileştirilmesi, klinik uygulama öğrenme hedeflerinin standardize hasta programı yardımı ile gerçekleştirilmesi ve tüm sürecin etkinliğinin değerlendirilmesi amacıyla kurulduğu belirtilerek “Kurulan bu merkezde uygulanacak programlar, iletişim becerileri temelinde tasarlanmış, mesleksel becerilerin ve muayene becerilerinin kazandırılacağı, etik ve profesyonel değerlerin tartışılacağı, klinik ziyaretlerin yapılacağı, tıpta insan bilimleri ilişkilerinin araştırılacağı, klinik karar verme süreçleri ve kanıta dayalı tıp çalışmalarının değerlendirileceği uygulamalarla desteklenip zenginleştiriliyor.” Denildi.

 

BEÜ’den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

 

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, açılan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nin hekimlik eğitimi konusuna farklı bir vizyon kazandıracağını söyledi. Hekim adayı öğrencilere temel tıp bilgilerinin merkezde gerçeğe en yakın şekilde öğretildiğini kaydeden Rektör Ulcay, “Hizmete açmış olduğumuz bu merkez sadece üniversitemizde tıp eğitimi alan öğrenciler için değil, Türkiye’de verilen eğitimin de boyutunu değiştirecektir. Burada öğrencilerimize doğumdan, kan almaya, acil müdahaleden, iğne vurmaya kadar çok farklı branşlarda eğitimler veriliyor.” dedi.

 

USİM’e benzer bir merkezin BEÜ’de de kurmayı planladıklarını belirten Rektör Özer şunları söyledi: “Üniversitemiz sağlık alanında hem Zonguldak’ın hem de Batı Karadeniz Bölgesi’nin sağlık üssü konumunda. Her yıl yaptığımız büyük yatırımlarla sağlık kampüsümüz gün geçtikçe büyüyor ve gelişiyor. Bugün burada incelemekte olduğumuz ve bir benzerini üniversitemize kurmak istediğimiz merkez; Sağlık Kampüsümüz içerisinde sadece Tıp Fakültesi’ne değil, sağlıkla ilgili tüm eğitim birimlerimizin ihtiyacına cevap verecek ve aynı zamanda bölgemizde yer alan sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personellerinin eğitim ve sertifikasyonlarını da temin edecek şekilde planlanıyor. Bu nedenle sağlık alanındaki eğitim birimlerimizin yöneticileri ile birlikte İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nde incelemeler gerçekleştirdik. Böyle bir merkezi Uludağ Üniversitesi’ne kazandıran Rektör Sayın Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ve ilgili yöneticileri tebrik ediyorum. Bu merkezde yaptığımız inceleme ve paylaştığımız deneyimlerin, üniversitemiz Sağlık Kampüsü’nde gerçekleştirmeyi planladığımız merkezin oluşturulmasında çok önemli katkı dağlayacağına inanıyorum.”

 

 Rektör Özer ve beraberindeki heyet, Türkiye’de kamuda ilk olma özelliği bulunan merkezin yatırım maliyeti ve verilen eğitim hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı.

 

GEZİYE KATILANLAR

 

Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı V. Prof. Dr. Ali Borazan, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, DİŞ Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emre Bodrumlu, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevim Çelik, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Sibel Koçak ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Femi Gür Uludağ Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk İyi Hekimlik Uygulamaları ve Similasyon Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel.