Eski Kaymakam döneminde gündemden düşürülen ve 5 yıldan bu yana toplanamayan Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı yeni yönetimini belirledi. Kongrede konuşan İrfan Erdem, vakıfa büyük hizmetleri geçen Erdemir ile Mustafa Arık’a plaket verilmesini önerdi.

 

ZKܒnün kuruluşundaki fakülte dağılımında Kdz. Ereğli’nin dışlanmasına, kamuoyunun gösterdiği tepkiye sahip çıkan dönemin gazetecilerinin ısrarlı yayınları sonucunda siyasetçilerin “Yer bulun fakülte kuralım” sözüne alternatif yaratmak için yürütülen çalışmalar Kandilli’de son bulmuştu. TTK Armutçuk Müessesesi’nin sosyal tesislerini fakülte binası olarak öneren gazetecilerin, bu binaların TTK’dan kiralanıp üniversiteye devriyle ilgili eğitim vakfı kuruluşuna da öncü olmaları ile Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı kurulmuştu. Eski kaymakam döneminde işlevsiz hale getirilen bu vakfa Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay sahip çıktı ve yeniden mütevelli heyetini bir araya getirdi.

Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı’nın olağan genel kurulu toplandığında ilk iş “Üye olmak istiyorum” diyen AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın durumu görüşüldü ve üyeliğe kabulünün ardından yeni yönetim kurulu belirlendi. Kongrede konuşan İrfan Erdem, vakıfa büyük katkıları olan Erdemir ile Mustafa Arık’a plaket verilmesini önerdi.

 

Kongrede oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

1-Nurdan Oğuz

2-İrfan Erdem

3-Oktay Demiroğlu

4-Akın Tatoğlu

5-Akın Çamcı

6-Sevim Doğan Garzeli

7-Mahmut Çakıryılmaz (yd)

8-Zeki Us (yd)

9- Uğur Emiroğlu (yd)

10-Fazlı Erdoğan

Denetim Kurulu:

1- Ali Azar

2- Mustafa Dedekargınoğlu

3- Güler Demiroğlu