​Karabük’te, orman yangınlarına müdahaleye hazırlık çalışmaları kapsamında helikopterli  tatbikat yapıldı. Tatbikata Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri ve İşletme Şefleri ile personel katıldı.

Bu tatbikatla ilgili şu açıklama yayımlandı:

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman Genel Müdürlüğü’nün Kazakistan´dan kiraladığı ve 1 ay boyunca çıkabilecek orman yangınlarına karşı Karabük’te konuşlandırılan yangın söndürme helikopterinin 7 personeliyle ve yerel basınla sohbet etti.

Ahmet Sırrı Beşel, yaz aylarında yüzde 20´lere inen nem ve yine 30-40 derecelere varan sıcaklığın orman yangını riskini arttırdığını söyledi. Bu yıl hava koşullarının geçen yıldan zor olacağının öngörüldüğüne dikkat çeken Beşel şöyle dedi:

 

“Kuraklık ekstremleri, yağışlardaki düzensizlikler nedeniyle bu yıl biraz zor geçeceğe benziyor. İnşallah orman yangınları olsun, can ve mal kaybı olsun her hangi bir zayiatımız olmaz. Yangın ekiplerimiz ve kulelerimiz, yangın müdahale ekiplerimiz her an göreve hazırlar. Teyakkuz halindeyiz.”

Yangın ihbarların 10-15 dakika içerisinde müdahale edecek güce sahip olduklarını söyleyen Beşel “Bu kritik günlerde vatandaşlarımız tarlada anız yakmasın. Bu bir suçtur. Ormana 4 kilometre mesafede anız yakmanın cezası vardır. Piknik sahalarında ateş yakmasınlar. Cam kırıklarını ormana atmasınlar. Çünkü sıcak havalarda mercek görevi görüyor. Atılan sigara izmariti yangına sebebiyet veriyor.” dedi.