Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı hizmetinden en çok yararlanan illerin başında gelen Zonguldak'a pist yapılmaması nedeniyle görevliler zor anlar yaşıyor.

 

Durumu aciliyet gerektiren hastalar için bir telefonla kısa sürede ambulans helikopter kente gönderilirken, yerel yönetimlerin, helikopterin rahatça inip kalkabileceği bir pist yapmaması tepki çekiyor. Buna, en son örnek ise önceki gün, kalp hastası Mustafa Yücel'in, ambulans helikopter ile Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sevk edilmesi olayında yaşandı.

Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen hava ambulansının Kozlu Stadı'nın kenarına inmesinin ardından, ambulansla getirilen Yücel, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından helikoptere konuldu. Pist olmadığı için helikopterin inişi ve kalkışı sırasında, her taraf toz içinde kaldı. Kozlu Belediyesi itfaiye ekiplerinin, helikopterin inmesinden önce zemini sulamasına rağmen hasta yakınları ve sağlık görevlileri ile gazeteciler, toz ve çamurdan kurtulamadı. Helikopterin inişi ve kalkışı sırasında göz gözü görmezken, her tarafı toz ve çamur içinde kalan görevliler, Koskoca şehirde bir helikopter pistinin olmaması çok manidar. Ambulans helikopterin sıkça geldiği Zonguldak'a bir pistin yapılmamasına anlam veremiyoruz. Yetkililerin, bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz dedi.