Çaycuma Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla gece düzenlendi. Geceye Çaycuma İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen'in yanı sıra çok sayıda bürokrat, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çocuklar katıldı. Gecedeki konuşmasında trafik kazalarında her gün insanların öldüğünü ve yaralandığını belirten Timur Özgen, sürücüleri trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı. Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nida Oruçoğlu ise trafik kazasında annesini kaybeden bir kızın ağzından yazılmış feryatları okudu. Duygulanan Nida Oruçoğlu, şiirin son kısımlarında gözyaşlarına hakim olamadı. Nida, gözyaşları arasında bitirdiği şiirinin ardından sahneden ayrılırken, salondaki davetlileri de ağlattı. Davetlilerin uzun süre alkışladığı Nida Oruçoğlu ise "Trafikte annesi ölen bir kızın çığlıkları ve sitemlerini okudum. Sanki o kızın yerinde olsaydım, ben de aynı şeyleri hissederdim. Onun için çok duygulandım ve ağladım" diye konuştu

Okunan şiirin ardından yanlış ilkyardım müdahalelerini konu olan kısa film gösterileri ve ardından Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından trafik kazaları, kaza öncesi ve sonrasında yaşananların konu edildiği skeçler oynandı. Nida'nın şiiri ile ağlayan davetliler, bu gösterilerde ise bol bol kahkaha attılar.

Öte yandan Çaycuma ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği sınırları içerisinde 2009 yılında toplam 82 trafik kazasında 119 kişi, 2010 yılında ise 55 trafik kazasında 86 kişinin yaralandığı öğrenildi.