Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık hayvanlar da pazara indi. Kurban satıcıları, pazarın ilk günleri olması nedeniyle ilginin fazla bulunmadığını ifade ederken, bazı kurban satıcıları ise hem internetten hem de çadırdan satış yapmaya çalışıyor. Hayvanlarının yanı sıra dizüstü bilgisayarı ve 3G modemini de çadıra getiren bazı kurban satıcıları, internetten satışları da takip etmeye çalışıyor.
Çadırda pazarlıklar bildik görüntüler oluştururken, internette ise yazışmalarla pazarlıklar yapılabiliyor. Elindeki koçların fotoğraflarını çeken Zonguldaklı Saffet Kılıç, internette satış yapılan web sitelerine bu resimlerle birlikte sattığı hayvanın özelliklerini de yazdı. Küçükbaş hayvanlarına hem internetten hem de çadırdan 500 TL fiyat biçen Kılıç, gerek sanal ortamda gerekse çadırdan yapacağı satışlarda pazarlık edenlere ise ücretsiz servis ve hayvanı kesme hizmetlerini sunuyor. Yeni yılla birlikte internetten hayvan satışına başladığını anlatan Kılıç, Hayvanları, çadırda sevmeye ve fiyatlarını sormaya gelenler var ama satışlar henüz beklediğimiz düzeyde değil. Kozlulu olduğum için çadırımı Kozlu'ya kurdum. Ama internet çağımızın kaçınılmaz gerçeği. İnternetten de satış yapıyorum.
Hatta çadırdan daha etkili. Günümüzde hemen herkes internet kullanıyor. Bizde mecburen internete yöneldik. Hayvan satışları üzerine en çok girilen sitelere, hayvanlarımızın özelliklerini, fiyatlarımızı, verebileceğimiz hizmetleri yazıyoruz.
Bizim gibi bir çok kurban satıcısı var, ilan veren. İnsanlar, hangisi işlerine gelirse o ilanı değerlendiriyor. İnternette bu yıl satış yaptım. İnternetten bu yılki satışlarım, çadırdan daha fazla. Birebirde göremeyeceğimiz bulamayacağımız, ulaşamayacağımız insanlara, internet sayesinde ulaşıyoruz. Kurbanlık koçlar olsun, keçilerimiz olsun, ücretleri 500 TL'den başlıyor dedi.