Zonguldak Kdz. Ereğli Elif Lions Kulübünün geleneksel hale getirdiği El Dokuma Halı Sergisi Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonunda düzenlenen tören ile açılışı gerçekleştirildi.

Zonguldak Kdz. Ereğli Elif Lions Kulübü Derneği Başkanı Fisun Pestilci, eğitime, sağlığa ve çevreye duyarlı, hizmet sunan bir dernek olduklarını belirterek başladığı konuşmasında, Bu sergiden elde edeceğimiz geliri de burs verdiğimiz 22 üniversite öğrencimize, 118-K olarak ortak gerçekleştirdiğimiz Onkoday Projesine ki bu projeyi biz çok önemsiyoruz. Bu proje Bursa'da, şehir dışından gelen kanserli hastaların tedavileri süresince kalabilecekleri ücretsiz konaklama, rehabilite merkezine olan ihtiyaçtan yola çıkılarak yapılacak olan, kalıcı 24 adet konuk evinin yapımını kapsamaktadır. Ayrıca Lions Ormanına kulübümüzce bağışlanacak ağaçlara aktarılacaktır. Gelirinin bu kadar önemli projelere destek olacağı bu sergimizin açılışını gerçekleştirmekten mutluyum, 11 Mart tarihine kadar açık olan sergimize tüm bölge halkını bekliyoruz dedi.
Kulüp Sekreteri Hicran Aslankaya'da, Uşak, İran, Afgan, Yağcıbedir, Hereke yörelerinden el dokuma halı, Karabağ ve Afgan kilimlerinden de oluşan yaklaşık 300 parçanın sergide bulunduğunu açıkladı.