KESK'e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi'nin organize ettiği "Laz Marks" adlı tiyatro oyunu, önceki akşam Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) 17.00 ve 20.00'de iki seans halinde sergilendi. Yılmaz Okumuş'un yazdığı "Laz Kapital" kitabından uyarlanan oyunun sunumunu ve uyarlamasını Haldun Açıksözlü yaptı. İki saate yakın süren tek kişilik gösteri, salonu dolduran Zonguldaklı sanatseverlerin beğenisini topladı.
Tiyatrocu Haldun Açıksözlü, oyunun sonunda yaptığı açıklamada, bu oyunla asıl gayelerinin Marks'ın soğuk yüzünü biraz olsun ısıtmak, bugüne, hayata ve Türkiye'ye dair bir şeyler anlatmak olduğunu ifade etti. Açıksözlü, yer yer futbola, müziğe Temel-Fadime hikayelerine, Anadolu söylemlerine yer verilen oyunla, Marks'ın ideolojik söylemlerini insanlara daha açık ve anlaşılır şekilde anlatmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
Ocak ayından beri gösterimde olan ve 53'üncü gösterimi Zonguldak'ta yapılan oyunun içerisinde emperyalizme, sömürücülüğe, eşitsizliklere, kapitalizmin zararlarına dair konulara esprili bir dille değinildi.