Elverişsiz hava şartları nedeniyle Kdz.Ereğli'de taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Ancak ne Kaymakamlık ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili detaylı bir bilgilendirme açıklaması yapmadı. Geçtiğimiz günlerde de sabahın erken saatlerinde okulların tatil edildiği kamuoyuna duyuruldu.

Veliler ve öğrenciler bu süreçte yaşanan kargaşaya yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.

Ne Kaymakamlık ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitelerinde tatil ile ilgili hiçbir bilgi yok, sabahın erken saatlerinde okullarına taşımalı sistemle giden öğrenciler tatil kararını duyunca evlerine geri döndü.

Göreve geldiği günden bu yana yoğun mesai harcayan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nun konu ile ilgili düzenleyici ve bilgilendirici bir çalışma yapması bekleniyor.

Yerel gazetelerin internet siteleri ve telefonlarından haber edinmeye çalışan veliler tepkilerini şu sözlerle dile getiriyor.

"Burada resmi ne bir bilgilendirme yapan var ne de insanları insan yerine koyan. Okullar tatil olacaksa Kaymakamlık olarak duyurursun, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak duyurursun, hem öğrencileri hem velileri bu kadar mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Bir iş yapılacaksa kuralına göre usulüne göre yakışan şekilde yapılmalı ve halk bilgilendirilmeli"