17 Mayıs 2010 günü meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 30 işçiden Ertan Taşdemir'in doğum günü olan 13 Eylül'de beklenen Nisa Beril bebek bayramın ilk günü dünyaya gelirken, ailesine çifte bayram yaşattı.

Çaycuma Kayıkçılar köyünde hem acı hem de mutluluk yaşandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden Ocağı'nda meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Ertan Taşdemir'in, Nisa Beril isminde bebeği dünyaya geldi. Yaklaşık üç buçuk kilogram olarak dünyaya gelen Nisa Beril bebek ailenin acısını dindirdi. Ramazan Bayramı'nın 1. günü dünyaya gelen Nisa Beril, 118 gündür acısı dinmeyen aileye mutluluk yaşattı. Bayramda hem eşinin yokluğunu hem de çocuğunun mutluluğunu yaşayan acılı eş Arzu Taşdemir, "İlk kez eşim olmadan bayram geçirdik. Onun yokluğu var, ama bebeğim dünyaya geldi. Onun mutluluğunu yaşadım" dedi.
Hayatını kaybeden maden işçisi Ertan Taşdemir'in 48 yaşındaki annesi Nafiye Taşdemir, oğlunun fotoğraflarına bakarken gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun fotoğraflarını torununa gösteren anne Taşdemir, "Bu yıl oğlum yok. Bayramı buruk yaşıyorduk. Bebeği oğlumun doğum günü olan 13 Eylül 2010 tarihinde bekliyorduk. Ama bebek dünyaya erken geldi. Bize bayram sevinci yaşattı. Hem sevinçliyiz hem de üzüntülüyüz" diye konuştu.
Damadından 52 gün önce eşi Cemal Çelebi'yi de kaybetmesi nedeniyle büyük acı yaşayan Ertan Taşdemir'in 56 yaşındaki kayınvalidesi Müzeyyen Çelebi ise, damadının kazadan bir gün önce kayınpederinin 52. gün nedeniyle okutulan mevlide katıldığını söyledi. Üstüste yaşadıkları acılarla, buruk başladıkları bayramda torun sevinci yaşadıklarını anlatan Müzeyyen Çelebi, "Önce eşimi sonra da damadımızı kaybettik. Anlatılamayan bir acı yaşadık. Bebeği, damadımın doğum günü olan 13 Eylül'de bekliyorduk. Bayramın ilk günü doğan Nisa Beril, bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.

ENERJİ BAKANI ARADI
Bebeğin doğduğu haberini alan Enerji ve Tabii Kay-naklar Bakanı Taner Yıldız da aileye telefon etti. Ailenin bayramını kutlayan Bakan Yıldız, ölen maden işçisi Ertan Taşdemir'in eşi Arzu Taşdemir ile görüştü. Nisa Beril bebeğin sağlığı hakkında bilgi alan Bakan Yıldız, bebeğin sağlıklı olması temennisinde bulundu. Ertan Taşdemir'in babası Hüseyin Taşdemir, telefonla arayan Bakan Yıldız ile iletişimleri hakkında bilgi verirken, "Kazanın olduğu ilkgünden itibaren bizimle çok ilgilendi. Hep yanımızda oldu.
Telefonla arayıp bayramı kutlaması bizi daha da mutlu etti. Acımızı paylaştığı için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.