Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kdz. Ereğli'deki kız yetiştirme yurdunda organize edilen şenlikte, öğrenciler hem yarıştı, hem eğlendi.

Geleneksel hale dönüştürülen şenlikte, Ereğli Kız yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler ile Zonguldak Çocuk evindeki öğrenciler bir araya geldi.
Öğrencilerin yanı sıra şenliğe, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcıları Hasan Turgal ve Mustafa Kara, Karadeniz Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman, Çaycuma Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Mustafa Yaşar Maden, Zonguldak Çocuk evleri sorumluları Ayşe Çetin, Rahşan Turgal, Melahat Orhan Koç ve yurt çalışanları katıldı.
Zonguldak Gençlik Merkezi Halkoyunları ekiplerinin gösterileri izleyen öğretmen ve öğrenciler, Türk Halk Müziği solistleri Aysun Yıldırım, Betül Akman ve kursiyer Turgay Elbirin çaldığı kemençe eşliğinde türküler söyleyip, horon tepti. Gönüllerince eğlenen öğrenciler, yumurta yarışı, sandalye kapma, şarkı, türkü, ses ve yarışmalarında ise ter döktü.
Öğrenciler, Gençlik Merkezi bağlama eğitmeni Eyüp Eker ve Mehmet Fırat'ın çalıp, söylediği müziklerle dinlendiler.
Program sonunda şenlikten memnuniyetini dile getiren öğrenciler, bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesini isteyerek, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, Aile ve Sosyal Politikalar İL müdürü Kemal Gümrükçü, il müdür yardımcıları ve yurt müdürlerine teşekkür etti.