Bu güne kadar 52 adet patent ve endüstriyel tasarım belgesi alan Hema Endüstri A.Ş.  bu yıl, Ar-Ge merkezi ünvanına sahip otomotiv yan sanayileri arasında, patent,faydalı model ve endüstriyel tasarım alanlarında TAYSAD tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Farklı iş alanlarında 130 projeyi başarıyla tamamlayan Ar-Ge Merkezi'nin proje kapasitesi giderek artmaktadır. 

Brezilya'ya Şanzıman, Ön Aks, Pompa ve Hidrolik Kaldırıcılar  ihraç etmekte olan Hema Endüstri A.Ş. kısa zaman önce Brezilya'da AGCO firmasından en iyi yan sanayi kalite ödülü aldı. Dünya çapındaki Joon Deer traktörleri için ürün geliştirmeleri yapan Hema Endüstri A.Ş. Caterpillar'a da motor üniteleri ile ilgili ürün geliştirmesi ve AR-GE çalışmaları yapmaktadır. Başarılarına bir yenisini daha ekleyen Hema Endüstri A.Ş, Taysat'ın 34. olağan genel kurul kongresinde düzenlenen ödül töreninde, Patent ve Faydalı Üründe birincilik ödülüne layık görüldü. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün  Hema Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Tunç Doğan'a teknoloji alanında büyük bir ödül olan, Patent ve Faydalı Ürün alanında birincilik ödülünü verdi. 

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında faaliyetler geliştirilerek Traktörler İçin Otomatik Dümenleme Sisteminin Geliştirilmesi ve Traktörlerde Tekerlek Basıncını Çalışma Koşullarına Göre Otomatik Olarak Değiştiren Sistemin Geliştirilmesi konularında iki adet SANTEZ projeleri Hema Endüstri A.Ş. Genel Müdürü Tunç Doğan yaptığı açıklamada;" Ar-Ge merkezimiz, tasarlanan ürünlerin ömür, performans ve fonksiyon testlerini yapmak üzere bilgisayar destekli modern test cihazlarına sahip olduğunu, tasarlanan her bir ürünün bu ünitelerde test edildikten sonra seri üretime  geçildiğini kaydetti. Direksiyon sistemi, fren sistemi ve diğer hidrolik sistemlerin test ünitelerine  ilave olarak transmisyon, ön aks gibi güç aktarım elemanlarının fonksiyon, dayanım ve performans testleri için yeni test üniteleri devreye alınmıştır.

Ar-Ge Merkezinde 90 Ar-Ge personeli çalışmaktadır. Çalışanlarımızın ikisi doktoralı olmak üzere 6 kişi yüksek lisans programları ile kuruluşumuza desteklerini sürdürmektedirler. 2012 hedefimiz, çalışan sayımızı 100 kişinin üzerine çıkarmaktır.

Türkiye'de yerleşik otomotiv ana sanayinin yeni projelerinde yıllardır bire bir çalışan Hema ENDÜSTRİ A.Ş., ülkemizde üretilip, trafiğe çıkan her 3 ticari araçtan birinin fren, direksiyon ve hidrolik sistemlerinin üreticisidir. Hema Endüstri A.Ş., önümüzdeki dönemde elektrikli araç komponentleri ve yakıt tasarrufu sağlayacak ürünler geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Savunma sanayi projelerinde alt yüklenici olarak görev alan şirketimiz, bu alandaki Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermektedir. Yeni teknoloji trendlerini yakından takip etmek için uluslararası projelere dahil olmak üzere yabancı firmalarla görüşmeler sürmektedir.

İ.T.Ü., Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ile sürdürülen işbirliği kapsamında uzman akademisyenlerden Ar-Ge Merkezi'nin ihtiyaç duyduğu teknik eğitim konularında teorik eğitimler alınmaktadır."dedi.