Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, HEMA Şirketi'nin Armutçuk işyerinde çalışan maden işçilerini ziyaret ederek toplu iş sözleşmesi süreci hakkında bilgi verdi ve madencilerin sorunlarını dinledi.

Ziyarete GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ile şube yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Uludağ, şöyle konuştu:

Sendikalar ve Toplu İş İlişkileri Yasası çıkmadığı için yetki belgeleri verilmemesi nedeniyle sizleri ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzalayamadık. Bu sadece sizlerle ilgili bir konu değildi. Türkiye'de 900 işyeri, tis için bu yasanın çıkmasını bekledi. Ancak Kasım 2012 tarihinde ilgili yasa Meclis'ten geçti ve toplu iş sözleşmesi tespit yazıları geldi. Büyük bir olasılıkla Ocak 2013 ayı içinde yetki belgemiz gelecek ve sizlerin de önerileri doğrultusunda toplu iş sözleşmesi taslağımızı hazırlayacağız. Ardından HEMA işyerlerinde çalışan arkadaşlarımızla ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacağız.

Genel Maden İşçileri Sendikası olarak örgütlü olduğumuz Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama (MTA) Kurumu işyerlerinde çalışan üyelerimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinin taslaklarını hazırladık ve yetki belgemizin gelmesinin ardından görüşmelere başlayacağız.

Aynı süreç sizler içinde geçerli olacak. Sizleri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi taslağımızı hazırlayacağız. Bu hazırlıklar esnasında sizlerin taleplerinizi ve önerilerinizi de alacağız.

HEMA işyerlerinde toplu iş sözleşmesi yapmadığımız için içinizden temsilci seçemedik. Toplu sözleşmeyle birlikte temsilcilerimizi de seçerek sizler ve Sendikamız arasındaki köprüyü sağlamlaştıracağız.

HEMA çalışanlarının sorunlarını da dinleyen Uludağ, işçi servisleri konusundaki sorunun çözümü için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.