Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hema Amasra Kömür İşletmesinde çalışan sendika üyesi maden işçilerini bilgilendirdi. 

Beraberinde GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki ile birlikte gittiği Hema Tarlaağzı 1 No'lu Kuyu başında çalışan işçilere, Mecliste görüşülen Yeni Çalışma Yasa Tasarısı hakkında bilgiler veren Tutkun, Sizlere genel başkanımızın selamını getirdim. Arkadaşlar, sizleri yaklaşık 6 ay önce sendikamıza üye yaptık. Fakat dört gözle beklediğiniz toplu iş sözleşmesini imzalayamadık. Bunun nedeni, Çalışma Bakanlığı'nın sendikamıza yetkiyi onaylamamasıdır. Bakanlık, bizim gibi Türkiye genelinde yaklaşık 300 bin işçinin yetkisini onaylamadı. Gerekçe olarak da Ekim başında TBMM açılmasıyla görüşülecek olan yeni Çalışma Yasası'nın sonuçlandırılmasını gösteriyordu. Geçtiğim hafta, TBMM'de Yeni Çalışma Yasası Tasarısı görüşüldü. Genel Başkanımız Eyüp Alabaş görüşmeleri mecliste sonuna kadar izledi. Yarın ki oylamayı da hep birlikte takip etmeye gideceğiz.

Genel Maden İş camiası dünyaca saygın bir camiadır. Emek mücadelesinde örnek olmuş bir sendikadır. Sendikanıza olan güveninizi kaybetmeyin. Orası sizin kapınız. Yarın yetki geldiğinde sizlerin içinizden seçeceğiniz arkadaşlarınızda yönetici olabilecek. İşinize ve işyerlerinize sahip çıkmaya devam edin ve sizi en iyi şekilde temsil etmekten gurur duyan sendikanıza güvenin dedi.