Hema Kandilli Kömür İşletmelerinin, Türkiye Taşkömürleri Kurumu arasında yaşanan anlaşmazlıkların ardından yaklaşık 800 maden işçisinin çalıştığı işletmenin kapatma kararı alması ve 1 Ocak tarihine kadar da yaklaşık 480 işçinin iş akitlerini fesih etmesi bölgede kabus olarak değerlendirilirken bir umut ise Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülecek olan yeni düzenlemelere çevrildi.

 

Bir tarafta bölge ekonomisinin ciddi darbe alması diğer tarafta umutsuzluk elleri kolları bağlarken ilçe de bazı avukatların ise bu işi fırsatçılığa dönüştürdüğü iddia ediliyor. İş akitleri fesih edilen işçilerin işe geri dönüşleri ile ilgili belirli komisyonlar ölçüsünde anlaşmaya itiliyor.

 

Bazı kişiler tarafından avukatlara haksız yönlendirmeler yapılarak komisyon kazananlar olduğunu iddia eden iş akitleri fesih edilen bazı işçiler ise tepkilerini şu sözlerle dile getiriyor: 

 

"Zaten işsisiz, noterler ve bazı avukatlar pusuya yatmış bizi bekliyor gibi. Bir de işçileri belirli avukatlara yönlendiriyorlar, garibim işçi de ne yapsın. İş çıkışı olan bir kişi gittiğinde ne noter ne dosya masrafı hiçbir şey almadan, 'davayı açalım' diyorlar, bu haksız rekabete de neden olmuyor mu?" sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.