Hattat Holding’e ait Bartın'ın Amasra İlçesi ve Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'nde faaliyet gösteren HATTAT Enerji ve Madencilik A.Ş.'ye (HEMA) ait maden ocaklarında çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası’nda (GMİS)  örgütlü 500 işçi, sendika ve işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine 2 Eylül 2015 tarihinde başlattıkları grev sürüyor.

Maden işçileri adına 2015-2016 dönemini kapsayacak 2 yıllık Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerini yürüten Sendikamız ile işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 20 Ağustos 2015 tarihinde sendika tarafından grev kararı alınmıştı.

Grevin 6. Günü olan 7 Eylül 2015 tarihinde Hattat Enerji Ve Madencilik A.Ş. İşletme Müdürlüğü önünde grevi sürdüren maden işçilerini yalnız bırakmayan GMİS’in Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve Genel Sekreteri Hakkı Arslan ile GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ile şube yöneticileri şirket yöneticileriyle bir araya gelerek görüşmelerini sürdürdüler.



Yine maden işçilerini yalnız bırakmayan ve greve destek veren ve şirket ile sendika arasında arabuluculuk yapabileceğini açıklayan Bartın Milletvekili Ali Rıza Yalçınkaya da görüşmeye katıldı.

Toplantının ardından grevdeki maden işçilerine bilgi veren GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, konuşmasına Dağlıca’daki saldırıda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Maden işçileri “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı.

Toplu sözleşme ile ilgili Şirket yetkilileriyle yaptıkları görüşmede iki asgari ücretin 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle ödenmesi, sosyal hakların bu ücretin üzerine eklenmesi, geriye dönük farkların ödenmesi, sözleşmenin imzalanmasının ardından yeraltından yerüstü statüsüne işçi nakli yapılmayacağı, harici servislerde çalışan işçiler için ücret talepleri konusunda müzakerelerin yarın (8 Eylül 2015) şirketin üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla süreceğini belirtti.

Maden işçilerini yalnız bırakmayan CHP Milletvekili M. Ali Rıza Yalçınkaya ile AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç’a teşekkür eden Arslan, maden işçilerine “Burada ne kadar diri olursak, ne kadar tek yürek tek vücut olursak o kadar güçlüyüz. Sendikalar gücünü işçiden alır. Biz sizinle her zaman beraberiz, beraber olmaya da devam edeceğiz” dedi.