*** Hema'nın Ereğli'nin Kireçlik bölgesine  kurmak istediği termik santral için yaptığı başvuru; dosyadaki eksikler nedeniyle kabul edilmedi.

*** Dosyadaki eklikleri tamamladıktan sonra yeni bir başvuru yapacak olan Hema, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan ÇED raporu almaya çalışacak.

Zonguldak bölgesine TTK'ya ait sahalarda  rödevanslı kömür üretmek için gelen Hattat Holding'e bağlı Hema A.Ş termik santral kurma hevesini Bartın bölgesinden Karasu'ya kadar sürdürüyor.

HEMA'NIN TERMİK SANTRAL TEHDİDİ
Hema'nın Bartın'ın Amasra ilçesinde başlattığı girişim bölge halkının bir bütün halinde tepkisine neden olurken, Ereğli'de de Köseağzı mevkisinde yapmak istediği santral başvurusu, Köseağzı'nın Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından günü birlik turizm alanı olarak ilan edilmesiyle format edilmemişti.

YALI BOYU AYAKTA!..
Köseağzı'ndaki hevesi kursağında kalan Hema, bu kez ise gözünü Ereğli-Zonguldak arasında kalan ve daha önceden TTK Armutçuk Müessesesi'ne bağlı Kireçlik Kömür ocağı olarak çalıştırılan bölgeye dikti.
Eşsiz doğası ve koyu ile dikkat çeken Kireçlik'in termik santral kurulmasıyla yok edilmesine karşı çıkan ve Yalı Boyu köyleri olarak bilinen; Ballıca, Bayat, Sücüllü, Cemaller, Elmacı, Tepeören, Üçköy ve Terzi köylerinde yaşayanlar bu girişime şiddetle karşı çıktılar. Bölge halkı Kdz. Ereğli kent merkezinde konuyu gündeme taşıyacak eylem ve etkinlik hazırlığını sürdürürken, Çevre  ve Orman Bakanlığı'ndan konuyla ilgili elde ettiğimiz bilgilere göre; Hema'nın şimdilik Kireçlik başvuru dosyası, eksik bekle ve bilgiler nedeniyle kabul edilmedi.
Hema şimdi bu eksik belge ve bilgileri dosyasına ekleyerek yeniden başvuru yaparak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu almaya çalışacak.
Çevre ve Orman Bakanlığı Hema belgeleri tamamladığında yöre halkının bilgisini tespit etmek üzere halk toplantısı düzenleyecek. Bu toplantı da, yöre halkına duyurulacak.