AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu:

"Tersane alanı için tahsis edilen yerlerin tersane faaliyeti dışında da kullanılabilmesine imkan verecek şekilde bir yönetmelik hazırlanıyor. Milli Savunma Bakanlığımızdaki görüşmelerimiz sonucu Ereğli tersaneler bölgesinin alt yapısını inceleyecekler ve bir rapor çıkartacaklar, bu çalışmaların yapılmasını bekliyoruz"

"Yapılan değişiklik ile maliyet farkının bir kısmını alacaklar. İhaleye çıkıldığında buraların ihaleye girilip işletmeciler tarafından alınacağını düşünüyoruz. Böyle olduğu takdirde de en az bin 500 kişi yeniden işe dönebilecek"

"Köydes ödenekleri inşallah iki katına çıkacak. Ereğli-Devrek yolumuz çok hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor, ödenek sorunu yok. Muhtemelen bir dahaki senenin sonuna doğru o yolu da teslim almış olacağız. Ereğli-Zonguldak yolu için çalışmalar devam ediyor, orada da ödenek sıkıntımız yok. KOSGEB'ten faydalanamayan esnaflarımız şartları taşıyan bütün esnaflarımız bu kez faydalanabilecek"

 


AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer ile "Kaptaş Bölgesi"nde vatandaşlar ile bir araya geldi, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Çok sayıda köy muhtarının da yer aldığı Kaptaş ziyareti sonrası Milletvekili Çaturoğlu, 16 Nisan tarihinde yapılacak referanduma ve bölgedeki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çaturoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

 

TERSANELER BÖLGESİ

"Milli Emlak Genel Müdürümüzü ziyaret ettik orada tersane alanı için tahsis edilen bu yerlerin tersane faaliyeti  dışında da kullanılabilmesine imkan verecek şekilde bir yönetmelik hazırlanıyor. Takip ediyoruz. Bu yönetmeliğinin çabuklaştırılmasına yönelik çalışmalarımız oldu. Önümüzdeki hafta bakan bey ile görüşeceğiz. Bu tersanecilik sektörü dünyada bir darboğaz içerisinde. 2008 krizinden sonra gerek gemi yaşlarının 10 seneden 20 seneye yükseltilmesi gerekse dünya ticaretinin azalması neticesi var olan talepler de geri çekildi. Bu yönetmelik çıkarsa bu alanlar atıl kalmasın başka işler de yapılabilir şekilde imkan verecek bir düzenleme. Milli Savunma Bakanlığımızda daha önce de bir toplantı yapmıştık. Görüşmelerimiz sonucu Ereğli tersaneler bölgesinin alt yapısını inceleyecekler ve bir rapor çıkartacaklar bu çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.

 

HEMA'NIN DURUMU

Bölgemizde her alanda çalışma var. Üniversite, eğitim konusu. HEMA'nın bıraktığı ocak var. Onun ile ilgili özel çabalarımız ile bir kanun çıkardık. TTK orayı yeniden ihale hazırlığı içerisinde. Daha önce oralara Soma ve Ermenek kazalarından sonra çıkan yasalar çerçevesinde kömür yeraltı madenciliği zorlaştırılmıştı, üretim maliyetleri de artmıştı. Bunun ile ilgili yürüyen işletmelere devlet teşviği sağlamıştık. Şuanda ihaleye çıkmamış işletmelerin elindeki rödevanslı sahalar bundan yararlanamıyordu. Kandilli'deki Alacağzı, Zonguldak'ta da böyle 2 ocak var. Yapılan değişiklik ile maliyet farkının bir kısmını alacaklar. İhaleye çıkıldığında buraların ihaleye girilip işletmeciler tarafından alınacağını düşünüyoruz. Böyle olduğu takdirde de en az bin 500 kişi yeniden işe dönebilecek. Bu da önemli bir imkan olarak önümüzde duruyor. Farklı çalışmalarımız da var"

 

KÖYDES ÖDENEKLERİ İKİ KATINA ÇIKACAK

Ankara’daki yasama faaliyetlerinden fırsat buldukça bölgeye de uğruyoruz. Bugünkü bu günkü durağımız Kaptaş mevkisi. Esnafımızı ziyaret ediyoruz, vatandaşlarımızın dertlerini şikayetlerini dinliyoruz. Onların iyi temellerini ve bize olan önerilerini alıyoruz. Onlarla ilgili inşallah gerek bölgede yapılabilecek, Ankara’da çözme noktasında gerekli çalışmaları inşallah yapıyoruz. Bu sene Allah nasip ederse Köydes ödenekleri inşallah iki katına çıkacak. Bu ne demek geçen seneye göre iki misli daha fazla hizmet yapma imkanı demek.  Geçen yıllarda yapılan çalışmalarla grup yolları önemli oranda çözülmüştü ancak birinci kat asfaltı yapılan ikinci kat asfaltı yapılamayan köy yollarımız grup yollarımız var, onları da inşallah bu sene süratle tamamlayarak bölgemizdeki yol sorunlarını çözmüş olacağız.

 

GÖLETLER

Su çalışmaları ile ilgili alakalı olarak da iki tane göletimiz Çaylıoğlu ve Ormanlı göletlerimiz hizmete girmek üzere bu göletler devreye girdiğinde bu bölgelerde su sorunu kalıcı olarak çözülmüş olacaktır. Yine Alaplı ilçesine yakın yerlerdeki köylerimizi de inşaatı devam eden Gümeli barajından inşallah su vermek suretiyle köylerimizin sorununu kalıcı olarak bitireceğiz.

 

EREĞLİ-DEVREK YOLU

Yine bu güzergahları ilgilendiren Ereğli-Devrek yolumuz çok hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor, ödenek sorunu yok, güçlü bir firma aldı şuanda çalışmalar devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda orasını da bitirmiş olacağız. Muhtemelen sarkma olmazsa bir dahaki senenin sonuna doğru o yolu da teslim almış olacağız.

 

ÖDENEK SIKINTISI YOK

Yine Ereğli-Zonguldak yolu için çalışmalar devam ediyor, orada da ödenek sıkıntımız yok. Doğal şartlardan kaynaklanan bir takım sıkıntılar olabilir ama bunun dışında herhangi bir problemimiz yok. Esnafımız için bir takım yine çalışmalarımız yapıyoruz. KOSGEB müracaatları var KOSGEB'ten faydalanamayan esnaflarımız şartları taşıyan bütün esnaflarımız bu kez faydalanabilecek.

 

BORÇLAR TAKSİTLENDİRİLİYOR

Yine köylülerimizi ilgilendiren önemli bir yasa tasarısını geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçirdik zirai kredilerden ya da zirai yatırımlardan borcu olan köylülerimizin bu borçlarını 5 yıl taksitlendiriyoruz. Faizlerin bir kısmını da yine hükümet üstleniyor.

 

AHİLİK FONU KURULUYOR

Ayrıca nasıl işsizlik fonumuz var işçi kardeşimiz işini kaybettiği zaman bu fondan belirli bir süre yardım alıyor aynı şekilde esnafın da faydalanabileceği bir ahilik fonu kuruyoruz. Bununla ilgili de kanun tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonundan çıktı. Önümüzdeki Salı günü meclise gidecek. Bu fon bir miktar esnafımızdan bir miktar da devlet katkısından olmak kaydıyla bu fonda bir Mevla oluşacak en alt limit 35 lira. 35 lira ödeyen bir kardeşimiz 740 lira bu fondan işsiz kaldığı zaman kepenk kapattığı zaman yardım alabilecek. Buna benzer birçok çalışmalarımız var. İnşallah bunları da süratle hayata geçireceğiz.

 

REJİMİN ADI CUMHURİYET

Hemen hepimizin bildiği gibi önümüzde bir referandum süreci var. Ayın 25’inde Ankara’da geniş katılımlı bir toplantıyla bunun startı verilecek. Ama biz zaten gördüğünüz gibi teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızla il genel meclis üyelerimizle gençlik kollarımızla sahalardayız. Çalışmalara her zaman devam ediyoruz. Bununla ilgili iki kelam etmek gerekirse burada eleştirilerin aksine bu referandum oylamasında bu anayasa değişikliğinde rejimle herhangi bir sıkıntı yok. Rejim kalıyor, rejimin adı Cumhuriyet onda bir problem yok, sadece yönetim sistemi değişiyor. Devlet iki başlılıktan kurtarılabiliyor, devletin bundan sonra istikrar noktasında olabilecek sıkıntıları elimize ediliyor, darbe teşebbüsleri inşallah tarihe gömülüyor. Bu çalışmaları da hep beraber yapıyoruz. İnşallah büyük bir oranda da evet çıkacağına inancımız tamdır. Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Halkımız da Başkanımızı seviyor ve bu sevgisini anayasa değişikliğinde sandıkta gösterecek diyorum"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)