HATTAT HOLDİNG, HEMA ENDÜSTRİ A.Ş’nin KÖMÜR ÇIKARMA ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİĞİNİ BİLDİRİRKEN, İŞ VE İSTİHDAM VURGUSU  YAPTI.

 

 

TTK’nın Armutçuk Müessesesi’nin Alacaağzı kömür ocağını rödevans sistemi ile çalıştırmakta olan Hema A.Ş’nni bağlı bulunduğu Hattat Holding’ten yapılan açıklamada, bölgede iş ve istihdam yarattıkları belirtildi. Köseağzı’na termik santral kurma çalışmalarıyla bölge halkının tepkisini almaya başladığı Hema, bu alanın “günü birlik turizm alanı” olması nedeniyle başarısız olmuştu. Hema bu kez de Kireçlik’e göz koyunca yörede daha büyük tepki toplamaya başladı. Hema’nın bölgedeki ilişkilerinin bozulması üzerine, Hattat Holding bir açıklama yaptı ve bölgeye sağladıkları yararları şöyle dile getirdi:

 

“Bölgede kömür çıkarma çalışmalarına devam eden ve binlerce kişiyi istihdam edecek Hema Endüstri A.Ş. galeri açma konusunda başarılı sonuçlar elde ediyor. 

 

Hattat Holding Enerji grubu Kurumsal iletişim departmanından Onur Yüksel yaptığı açıklamada, “ülkemizin enerji ihtiyacı artık aşikardır. Tüm enerji kaynakları rüzgar, su, kömür her ne varsa ve her neredeyse orada değerlendirilerek enerji üretimimizi ülkemizin ihtiyacı olan seviyelere getirmemiz gerekmektedir.

 

Hattat Holding Enerji grubu şirketleri bu yönde çalışmaktadır. %98 lere yakın oranlarda doğalgaz olan Metan gazı arama ve üretme faaliyetlerimiz son olarak Bartın Arıt bölgesinde devam etmektedir. Petrol-Doğalgaz arama ve üretme konusunda ise şirketimiz denizlerimizde arama yapan ve devam ettiren ilk özel şirkettir ve bununla gurur duymaktadır. Cam üretiminde kullanılacak olan Kuvars kumu çalışmalarımızda ayrıca devam etmektedir. Tüm bu çalışmalar binlerce kişiye iş ve aş sağlayacak, Bartın ekonomisine büyük fayda sağladığı gibi ülke ekonomisine de pozitif ivme kazandıracaktır. Enerjide olan dışa bağımlılığımızı bir nebze olsun azaltacaktır. Unutulmamalıdır ki dışa bağımlı olmak bir ülkenin ilerlemesinde, insanlarının refaha ulaşmasında, gelişmesinde en büyük olumsuz etkendir. Tabiî ki enerji üretmemizi istemeyenler olacaktır. Kendi madencimizle, kendi mühendisimizle kömürümüzü çıkartmalı, kendi elektriğimizi en temiz ve çevreye saygılı bir şekilde üretebilmeliyiz.”