Almanya'da yaşayan Zonguldak-Bartın-Karabük'lüler Derneklerinin girişimleri ve daveti sonucu Kuzey Ren Vestfalya Ruhr Bölgesi Essen şehrinden gelen 10 kişilik heyet,  Bartın'dan sonra Amasra'ya gittiler ve  Kaymakamı Mehmet Yıldız ile Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş bölge müdür vekili Erol Yamak'ı ziyaret ettiler.
Bu geziyle ilgili olarak Hema'dan yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:
"Ülkeler arasında Enerji, Turizm, Ticaret, Sanayi ve Kültürel değerlerin tespiti ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak yatırım ve ekonomik gelişmeleri yerinde inceleyen heyete Hema Endüstri A.Ş. Bölge Müdür Vekili Erol Yamak "Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü" projeleri hakkında bilgiler verdi.
Hema Amasra Bölge Müdür Vekili Yamak, Hema 1, 2, 3 kuyularında devam eden kuyu kazı, inset, galeri, rezerv, metan gazı, doğalgaz ve petrol aramaları hakkında şirketin Batı Karadeniz Bölgesinde yaptığı Enerji yatırımları ve bölge ekonomisine, halkına kazandırdığı katma değer hakkında heyete bilgiler verdi.
Heyet üyelerine hazırlanan sunumdan projeyi tanıtan Hema Amasra Bölge Müdür Vekili Yamak, Şirketin proje kapsamında Almanya'da bulunan birçok firma ile görüştüğüne dikkat çekerek, projenin daha hızlı ilerlemesi için maden ekipman ve teknolojilerinden yararlanıldığını belirterek, zaman zaman birçok heyeti Amasra'da ağırladıklarını ve yeraltı mekanisazyonlarının Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden getirilen son teknoloji ekipmanların kullanıldığını belirtti. Hedeflerinin yılda 10 milyon ton taş kömürünü ülke ekonomisine kazandırmayı planladıklarını belirten Yamak, proje kapsamında Dünya'nın son teknolojik özelliklerine sahip, çevre dostu, insana ve doğaya zarar vermeyen Enerji santralini Batı Karadeniz'e kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.
Projenin Batı Karadeniz bölgesi için önemine değinen Alman Heyet, proje ile bölgenin Turizm, Kültür değerlerinin yanında Sanayi ve Enerji alanında Türkiye'de büyük bir boşluğu dolduracağına inandıklarını belirterek, Almanya'da bulunan E-nerji, maden makine ve ekipmanları ithal eden şirketlere proje hakkında bilgi vereceklerini belirttiler."