Amasra B Projesi kapsamında Türkiye’nin En Büyük Mega Maden Projesinde ilerleyen Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş, krize rağmen Bartın Merkez ve Amasra ilçesinden 46 işçi daha alarak, projeye devam ediyor.

 

İşçi alımları ile ilgili açıklamalarda bulunan Hema Endüstri A.Ş Amasra Bölge Müdürü Korhan Muharrem Şen, şunları kaydetti:

”Dünya’da ve ülkemizde yaşanan ekonomik krize rağmen Amasra B Projesine 400 Milyon Euro’yu aşan yatırım gerçekleştirdik. Toplam Proje bedeli 5 Milyar Euro olan“ Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü” projemizde, 570 Milyon ton çıkarılabilir yerli taş kömürünü ülke ekonomisine kazandırmak birinci hedefimiz olup, bununla beraber bölgemizde binlerce kişiye istihdam sağlamaktır. Geçtiğimiz aylarda bölgede yaptığımız sondaj çalışmalarında yaşanan bürokratik engeller nedeniyle ücretsiz izine ayırdığımız ve bunlara ek olarak yeni alınan işçiler ile son bir ay içerisinde 46 kişi daha proje kapsamında işe başlamıştır. Yine bu işçilerimizin kuyu kazı çalışmalarında yaşanılması olası herhangi bir olumsuzluk karşısında kaza geçirmemeleri için şirketimiz, İş Güvenliği Uzmanı Sertaç Kurt, Dr. Hüsnü Ayhan ve Maden Mühendisi Suat Ölmez tarafından İş ve İş Yeri Tanıtımı, Yasal Mevzuat, 4187 sayılı iş kanunu, Sosyal Güvenlik, Maden Kanunu, İşçi Hakları, Kazalardan Korunma Yöntemleri ve İlkyardım konularında uygulamalı eğitim verilmiştir. Yeraltı Uyum eğitimleri ile projede görev alacak tüm çalışanlarımıza, maden kanunu, iş mevzuatı, iş sağlığı, iş güvenliğinin yanı sıra sosyal haklarını öğrenmesi ve kazalardan korunma tekniklerini uzman kişilerden aldıkları eğitim ile projenin daha hızlı ilerlemesini sağlamaktır” açıklamasında bulundu.