* Kdz. Ereğli'nin Köseağzı bölgesine termik santral kurma girişimde başarısız olan Hema, bu kez Kireçlik'te ısrar ediyor.

* ZKÜ'nün bu bölgeyi üniversiteye sosyal tesisler  kazandırmak için başlattığı girişim Kdz. Ereğli Kaymakamlığına yapılan resmi girişim ile devam ederken, Hema'nın bölgede anket çalışması başlatması köy muhtarlarını kızdırdı.

Zonguldak'ın Çatalağzı bölgesindeki termik santralın yanına bir ikincisinin kurulduğu bir süreçte, bu kez ilimizin batı yakasına da termik santral kurulması için ısrarcı olunması, bölgenin termik santraller tarafından işgal edilmesine ve adeta nefes alınacak nokta bulunmayacak şekilde kirlenmesine neden oluyor.
Bartın'dan sonra Kdz. Ereğli'nin en önemli koyu olan Köseağzı'na da termik santral kurma girişimi başlatan Hema'nın bu çabası yöre halkının sert tepkisiyle geri püskürtülürken, Hema bu kez Ereğli'nin Kireçlik bölgesinde yöre halkını ikna ederek termik santral kurmaya çalışıyor. Kireçlik'i Hema'ya yem etmemek isteyen yöre halkı, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin bu bölgede kuracağı sosyal tesislere olumlu bakışını devam ettiriyor. Hema'nın veya bir başka kurumun TTK'nın eski kömür ocağının da bulunduğu Kireçlik'e termik santral kurması durumunda bölgenin tamamen kirleneceğinin bilincinde olan yalı köyleri, Hema'nın bölgede başlatmak istediği anket çalışmasını da engelleyeceklerini vurguluyorlar.
Bu arada ZKÜ'nün Kireçlik'i Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiralayabilmek için başlattıkları girişimde, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ZKÜ'nün istediği parselleri bildirmesini istedi. ZKÜ de, Kireçlik'teki parselasyon taleplerini bildirerek, kiralama veya devir edilme sürecinde resmi işlemlerin tamamlanmasını bekliyor.

Kamuoyunda yalı köyleri olarak bilinen; Üçköy, Terzi, Bayat, Cemaller, Sücülle, Ballıca, Tepeören ve Elmacı köylerinin muhtarları Kaymakam Osman Ekşi'ye giderek termik santral kurma girişimine sonuna kadar karşı olduklarını bildirdiler.