Gökçeler?de faaliyet gösteren HEMA Endüstri bünyesindeki bir taşeron firmada madenci olarak çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları aldıkları ücretlerde uzun süredir iyileştirme yapılmadığını, on iki aydır biriken yemek paralarının kendilerine ödenmediğini gerekçe göstererek aldıkları grev kararını işverenin önerilerini kabul ederek durdurdu.

Kendi çığlıklarıyla bulundukları alanın duvarlarını zorlayan ve çatlaklar yaratan Kandilli Hema İşletmesi'ndeki madenciler tüm yalnızlıklarına, eksikliklerine, deneyimsizliklerine rağmen başlattıkları ve üç gün boyunca işyerinde kuyu başında yatıp kalkarak sürdürdükleri eylemlerini işverenin aşağıdaki önerilerini kabul ederek sonlandırdılar:

Ana işveren durumundaki Hema; işyerindeki en büyük taşeronun sözleşmesini sona erdirerek; işçileri kendi kadrosuna alacaktır. Geriye dönük tüm alacakları Hema ödeyecektir. Eylem gerekçesiyle hiç kimse işten çıkarılmayacaktır. 

Bugün tüm işçiler Hema'da işe başlamak üzere sözleşme imzalayacaklar. İki yıldır zam almadan çalışan maden işçileri yılbaşından sonra ücretlerinde tatmin edici bir iyileştirme isteklerini de işverene ileterek, yeni atanan işletme müdürüne makul bir zaman vermekten yana görüş belirtiyorlar. Bu arada Hema'nın çalışanı olacakları için maaşlarını düzenli alacak olmak bile birçok madenciyi memnun etti.