Genel Maden İşçileri Sendikası’nda (GMİS) örgütlü Bartın Amasra İlçesi ve Zonguldak Ereğli İlçesi'ne bağlı Armutçuk Beldesi'nde faaliyet gösteren Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş (HEMA) İşletmelerinde çalışan yaklaşık 500 maden işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde işveren arasında anlaşma sağlanamayınca grev kararı alındı

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan tarafından HEMA Amasra İşletmesi Tarlaağzı’nda işçilere yapılan grev kararı açıklamasında; GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Şubeler Yöneticileri de hazır bulundu.

Grev uygulamasının, devam eden süreç içinde anlaşma sağlanamazsa 2 Eylül 2015 tarihinde sabah vardiyasında uygulamaya konacağını açıklayan Arslan, madencilere yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Sevgili madenci arkadaşlarım;

İşveren ile en son dün akşam yapılan görüşmelerden sonuç alamadık. Şirketle yaptığımız son görüşmede yer altında çalışan arkadaşlarımıza çift asgari ücret, sosyal yardım ve ondan sonra yüzde 6 zam istedik. Yer üstünde çalışan arkadaşlarımız için ise yüzde 15 zam ve iyileştirme istedik. Bize, bugün sat 12’ye kadar arayacaklarını söylediler. Ama şuan saat 17 ve bu saate kadar arayan olmadı. Bize başka bir çıkış yolu bırakmadılar.

Onun için biz de GMİS Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar gereğince, Bartın'ın Amasra ve Zonguldak'ın Armutçuk ocaklarında çalışan yaklaşık 500 işçimizle greve gitme kararı aldık.

Bu kararımızı yarın şirkete resmi yollardan tebliğ edeceğiz. Yasal süre içerisinde bir gelişme olmazsa 2 Eylül Çarşamba günü grevimiz başlamış olacak.”