TTK'ya bağlı Armutçuk Müessesesi'nin Alacaağzı kömür ocağını rödevans sistemiyle işleten Hema, Bartın'daki çalışmalarıyla ilgili olarak Vali İsa Küçük'e bilgi verdi.
Vali Küçük, yardımcısı Ali Akça, Amasra kaymakamı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu Hema Endüstri A.Ş. Tarlaağzı Hema 1 kuyu çalışmalarını incelemek üzere yapılan  ziyarette, Hema Amasra Bölge Müdürü Korhan Muharrem Şen ve Bölge Müdür Yardımcısı Erol Yamak bilgiler verdi. Hema'dan bu konuda yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:  "Hema 1 Tarlaağzı ve Hema 2 Kazpınarı kuyularında sona yaklaşıldığını, Hema 1 Tarlaağzı - Hema 3 Amasra mesafesinin 3.5 km ve diğer bağlantı olan Hema 1 Tarlaağzı - Hema 2 Kazpınarı mesafesinin 2 km olduğunu belirten Hema Amasra Bölge Müdürü ŞEN, açılan kuyuların amaçlarının birbirinden farklı olarak üretim, havalandırma, insan ve malzeme naklini sağlayacağını belirtti. Hedeflerinin kuyular arasında yapılacak inset, galeri ve kazım çalışmalarının tamamlanmasının ardından günde 15 bin ton yıllık ise 5 milyon ton kömür çıkarmak olduğunu ifade eden Hema Amasra Bölge Müdürü ŞEN daha sonra Vali KÜÇÜK'e metan gazı, doğalgaz ve petrol arama çalışmaları hakında bilgiler verdi. Yapılan tüm çalışmaların toplam maliyetinin 3.1 milyar euro ve Amasra B projesi kapsamında toplam kömür rezervinin 500 milyon ton olduğu da sözlerine ekleyen Hema Amasra Bölge Müdürü ŞEN, hayata geçirilecek projelerle birlikte Bartın'da istihdam sıralamasında ilk sırada yer alacaklarını belirtti.
Vali İsa KÜÇÜK, Hema Endüstri A.Ş yetkililerine çalışmalarında başarılar dileyerek,  ilimiz ve ülkemizin en önemli enerji projelerinden biri olan Amasra B projesi kapsamında bulunan yeraltı zenginliklerinin ekonomimize kazandırılması ile ilimizde sağlanacak üretim ve istihdamın gelişim ve kalkınma hamlemize ivme kazandırması temennisinde bulundu."