Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve "Enternet" köşesi yazarı Mehmet Sucu, bir süredir tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Akciğer kanseri ile mücadele eden usta gazetecinin ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

1960 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Mehmet Sucu İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü master mezunu.

1987 yılında Hürriyet gazetesinde muhabir olarak meslek hayatına başlayan Sucu, bu sürecin ardından Günaydın gazetesinde görev aldı. 1995 yılında Cumhuriyet gazetesinde Yazı İşleri'nde çalışmaya başlayan Sucu daha sonra gazetede Yazı İşleri Müdürü oldu. "Halk Bunu Bilmesin" ve "12 Eylül Yasakları" adlı iki kitabı bulunan ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü'ne layık görülen usta gazeteci, Canan Sucu ile evli ve çiftin Fırat Sucu isminde bir oğlu bulunuyor.

Mehmet Sucu yıllardır Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde "sayfa tasarımı" konusunda dersler veriyordu. Sucu, ÇGD ve TGC'ye de üyeydi.