Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün Hemşirelik Lisans Programının akredite edilmesi için 02 Ocak 2017 tarihinde Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK)’ne yaptığı akreditasyon başvurusunun kabul edildiği şöyle açıklandı:

“1 Nisan- 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında Hemşirelik Bölümü’nün hazırlayacağı Öz Değerlendirme Raporu’nu teslim etmesinin ardından 1 Kasım- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında HEPDAK’ın değerlendirme takımı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünü ziyaret ederek akreditasyon ile ilgili kurumun yeterliliğini yerinde değerlendirecek.

Akreditasyon Başvurusunun kabul edilmesiyle ilgili bir açıklama yapan BEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sevim Çelik, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ederek şunları söyledi:

“Fakültemiz adına akreditasyon sürecinde bizleri sürekli teşvik eden ve desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkürlerimi sunarım.  Kalite ve akreditasyon süreçlerini benimseyip özveri ile çalışan Fakültemiz Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarına, idari personeline ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunar, başarılı bir akreditasyon süreci geçirmeyi dilerim.”