Türkiye Hemşireler Derneği (THD) Zonguldak Şubesi, Yaman Restoran'da (Kilise) kuruluşlarının 18'inci yılını kutladılar.
Kutlama programına; KESK'e bağlı SES Şube Başkanı Halil Karagülmez, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal, hemşireler ve aileleri katıldı.
Dernek Şube Başkanı Arife Ayaz, TSO'nun katkılarıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"MESLEĞİMİZİ VE İNSANLARI SEVİYORUZ"
"Derneğimiz, 3 Mart 1991'de ilk genel kurulumuzu yaptıktan sonra Zonguldak'ta çalışmalarına başladı. Bu sene 26 Eylül'de 10. Genel Kurulumuzu yaptık. Yıllar sonra tekrar bir araya gelme fırsatı yakaladığımız için çok mutluyuz. Yeni yönetimimizle 18. yaşımızı kutluyoruz. Şu an derneğimizden 400 üyemiz bulunuyor. Zamanla bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Şu bilinmelidir ki insan sevgisi olmayan kimse hemşirelik yapamaz. Yılbaşımız ve bayram tatillerimiz yok. Biz insanları ve mesleğimizi çok seviyoruz. Bunun için bu zor mesleği layıkıyla yapmaya devam ediyoruz."
Konuşmanın ardından mesleğinde 30 yılını dolduran ve derneğin kuruluşundan bu yana üye olan hemşirelere plaket verildi. Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde erkek hemşire olarak çalışan Sezai Bozbaş da programa katılırken, seslendirdiği şarkılarla meslektaşlarına güzel dakikalar yaşattı.
Hemşireler birlikte yemek yiyerek sohbet etme imkanı da yakaladılar.