Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri BEÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda mezuniyet yeminlerini ettiler.

 

Törene, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör yardımcıları Prof. Dr. M. Halûk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, üniversitenin akademik - idari personeli, öğrenciler ile Türkiye’nin dört bir yanından Zonguldak’a konuk olarak gelen veliler katıldı.

 

“SOMA’YI BÜTÜN İLLER ANAR; ZONGULDAK HİSSEDER!”

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı mezunlarının yemin töreni büyük bir coşkuya sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmaları, dönem birincisi Hatice Karaşahin'in hitabıyla başladı. Konuşmasına, Soma'da yaşanan maden kazasını anarak başlayan Hatice Karaşahin'in "Somayı bütün iller anlar ama Zonguldak hisseder" sözleri büyük alkış alırken, ailesine hitaben söylediği, "Bu mesleği seçmemi sağlayan, beni bugünlere getirmek için zeytin tarlalarında yıllardır gece gündüz çalışan, her türlü fedakârlıkla beni okutmak için çabalayan babamın ve her zaman yanımda olan annemin hakkını ödeyemem."  sözleri ise salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Karaşahin'in mezuniyet kütüğüne dönem birincisi plaketini çakması esnasında Rektör Özer’in daveti ile sahneye çağrılan anne ve babası da uzun süre ayakta alkışlandı.

 

MESLEĞİN ANLAMINA VURGU YAPTI

Dönem birincisi Hatice Karaşahin’in ardından kürsüye gelen Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Çelik hemşirelik mesleğinin anlamına vurgu yaparak başladığı konuşmasını tüm zorluklarına rağmen hayati önemi olan bu mesleği başarı ile icra edecek donanımlı bireyleri sağlık ailesine dâhil etmekten duyduğu büyük mutluluğu ifade ederek sürdürdü. Mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Çelik, eğitim yaşamları boyunca unutulmaz anılar bırakarak mezuniyet gününe ulaşan öğrencilerin her zaman yanlarında olmayı sürdüreceklerini belirtti. Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için büyük emek harcayan öğretim elemanlarına teşekkür eden Doç. Dr. Çelik, kendilerine sağladığı imkânlar için Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarını sunarak konuşmasını tamamladı.

 

ÇAYLI-SİMİTLİ KAHVALTILAR

Doç. Dr. Sevim Çelik’in ardından konuşan Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu da konuşmasına, Soma’da hayatlarını kaybeden madencileri anarak başladı. Sağlık hizmetleri, bilginin ve emeğin yoğun olarak kullanılmasını gerektiren, icrası kadar eğitiminin de zor, meşakkatli, özveri isteyen bir takım çalışması olduğunu belirtirken, öğrencilerin, okul yolunun yağmurlu sabahlarını, çaylı - simitli kahvaltılarını, insanı ter içerisinde bırakan sınavlarını, sonu gelmeyecek sanılan nöbetleri, ailelerine ve sevdiklerine duydukları özlemi aşarak zorlu yolculuklarının ilk aşamasını başarı ile tamamladıklarını, birazdan yolun daha da zorlu olan kısmına başlayacaklarını ve meslek hayatına atılacaklarını dile getirdi. Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Ayoğlu, “Biliyorum ve inanıyorum ki hedefleri, inançları ve yüreklerinde taşıdıkları vatan ve insan sevgisiyle onlar asla yorulmayacaklar. İzlediğiniz bu gurur tablosu, her şeyden önce onların çalışmalarının ve emeğinin ürünüdür. Bizlere bu onurlu günü yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek konuşmasına son verdi.

 

REKTÖR TEŞEKKÜR ETTİ

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ise Soma’da şehit olan maden işçilerini anarak başladığı konuşmasında Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim elamanları başta olmak üzere, öğrencilerin mezuniyet aşamasına gelinceye kadar onlara katkı sunan, destek veren herkese teşekkür etti. Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin bu güzel ve anlamlı günlerine tanık olmaya gelen ailelerine evlatları ile gurur duymaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Özer meslek hayatlarında gösterecekleri fedakârlıklardan emin olduğunu vurguladığı mezunlarımızın başarılarından duyduğu gururu dile getirerek sözlerine son verdi.

 

“BEN HEMŞİREYİM”

Konuşmaların ardından Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Ben Hemşireyim” isimli kısa film gösterimi ve Bölüm hakkında bir sunum yapıldı. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından dönem birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne plaket verilmesi ile devam eden Yemin Töreni, mezuniyet belgelerini alkışlar eşliğinde alan mezunların hep birlikte yaptıkları Hemşirelik Yeminini takiben, kep fırlatma coşkusu ile sona erdi.

 

(Haber Merkezi)